Musikalisk julavslutning för RPG

av | 2019-12-28 | Aktiviteter, RPG

Under trevliga former hade RPG julfest i Missionskyrkan med ett sjuttiotal deltagare. Samlingen inleddes i kyrksalen med välkomstord av ordförande Arne Brännström där eftermiddagens musiker, Peter Enoxon och Curt Karlsson, erhöll en särskilt varm välkomstapplåd. Kaffestunden efteråt i festsalen gav tillfälle till fin gemenskap med många glada skratt.

Tiden går fortare med åren tycks det och nu var det åter dags att sjunga julsånger och påminna sig julens budskap. Det blev till en omväxlande meny där allsång blandades med solon av Peter med Curt som följsam ackompanjatör på flygeln. Nostalgin flödade och de kära julsångerna ett måste. Här är traditionen viktig och Gå, Sion din konung att möta sjöngs i härlig blandning ur olika strupar. Jag gillar församlingssång där brummaren likaväl som den mer tonfaste ger sig hän och stämmorna blir till fina harmonier. Så även nu och med glädje och inlevelse stämdes in i När juldagsmorgon glimmar och O, du saliga.

Curt och Peter är ett radarpar som ofta syns ute i olika sammanhang. Curt har musiken i blodet och med eller utan noter transponerar han friskt mellan tonarterna. Dur eller moll spelar ingen roll. Peter har varm och vacker stämma och är inte rädd för de höga tonerna. Med bakgrund som musiklärare behärskar han inte bara sång utan trakterar ett flertal instrument. Nu fick vi höra dem i ett knippe sånger med anknytning till julen. Peter la in en brasklapp.
– Min förkylning kan ställa till ett spratt och rösten spricker. Men han genomförde programmet galant och vågade sig på O, helga natt med sådan bravur att han tog de höga tonerna med glans.

Så blev det dags för kaffe i festsalen och det blev tillfälle att umgås och prata av sig. Men underbart är kort och det blev dags för uppbrott och God Jul.

Nu ser vi fram emot nästa möte den 8 januari med nyårsfest i Stenhammarkyrkan.

Inghar Främberg

Bild: Med Curt Karlsson vid flygeln och Peter Enoxon som sångsolist var det väl sörjt för RPGs julfest i Missionskyrkan den 4 december.

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Guds frid i olikheter

Tänk att nu är sommaren här. Vi får njuta av ljusa kvällar, varmare luft, blommor, gröna träd  och...

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....