Title Image

Gudstjänster

Friluftsgudstjänst

Under sommaren 2020 firar vi vissa söndager gudstjänst utomhus på vårt vackra Skogshyddan kl 10.00. Blir vi många gör vi flera gudstjänster och ett gäng får börja med att fika. Datumen är 21 juni, 12 juli, 12, 16 & 23 aug. Övriga söndagar under sommaren sänder vi ett avsnitt av våra sommarandakter vi vår youtubekanal. Våra webbgudstjänster och andakter kan du även se nedan. Välkommen!


Gudstjänst via nätet

Under pandemi-tiden har vi sänt en gudstjänst/andakt varje vecka via vår youtube-kanal. Vi filmar på olika platser i vår kyrka och i vår stad. Det är en blandning av intryck och medverkande och vår önskan är att alla som deltar och tittar ska få känna en närhet till kyrkan trots att man inte kan var där fysiskt. Genom att fånga olika platser och vyer som man kan känna igen sig i och njuta av tänker vi att vi får använda de fördelar och möjligheter som en ny form för gudstjänst, den webbaserade, erbjuder. Välkommen! Här hittar du vår kanal.

Sommarresan i Lidköping – avsnitt 2

I detta avsnitt är tiden slutet av 1800-talet och Immanuelskyrkan, som sedan blir Missionskyrkan, föds. Vi ser byggnaden där ett barnhem tidigare låg och där en kvinnas engagemang för de mest utsatta la grunder för församlingen. Betraktelsen kring galaterbrevet hålls […]

Sommarresan i Lidköping – del 1

Nu startar vår nya filmserie som är en resa i tid och rum och som vill visa på att Gud är den samme då, nu och sedan och hur kyrkan har ett uppdrag som tar form genom olika händelser och […]

Vårt dop

Veckans gudstjänst/andakt har temat vårt dop och innehåller en vy från nittiotalet, en ny textläsare, en ny svensk översättning av en skön låt med Björn Hald, musik som berör med paret Vennman och en god och viktig predikan av Krister […]

Sinnesrogudstjänst (inställt pga Corona-pandemin)
Ecclesiolae in ecclesia, den lilla kyrkan i kyrkan, är ett uttryck som b.la. John Wesley använde inom Metodismen (som idag är en del av Equmeniakyrkan i Sverige) när han talade om kyrkans förnyelse. Att den stora kyrkan inom sig har grupper som bidrar positivt till helheten, som förnyar och berikar.

I Lidköpings Missionsförsamling får vi idag uppleva något av detta då vi varje onsdag firar vad vi kallar en sinnesrogudstjänst. En stadig grupp av ”kyrkvana” och även ovana kyrkobesökare möts till en gudstjänst som ser lite annorlunda ut än den som vi firar på söndagarna.

Den stora kyrkan inom sig har grupper som bidrar positivt till helheten, som förnyar och berikar.

Vi följer idag det program som också Equmeniakyrkan framhåller, Celebrate Recovery, vilket ungefär betyder; att fira tillfrisknandet. Det utgår från tolvstegsprogrammet som hjälper människor att tillfriskna från b.la. beroendesjukdomar och andra bekymmer.

Men kanske du tänker, jag har inte problem med detta. Nej, det är det som är det fina, man behöver inte ha problem för att gå på dessa gudstjänster. Gudstjänsterna ger verktyg för livet som stort och framför allt erbjuds en stund av andlig mat och vila mitt i veckan.

Vi gör detta tillsammans med ”Hela människan” som är kyrkornas gemensamma verksamhet för att hjälpa människor i nöd här i Lidköping.

Som du kanske vet serveras det soppa innan själva gudstjänsten, vilken är själva orsaken till att sinnesrogudstjänsten finns idag. Vår diakon, Yvonne har under flera år med sina medarbetare lagat soppa och bakat bröd för att alla med eller utan pengar ska kunna få ett mål mat.

Så varmt välkommen på ett besök och dessutom slipper du att laga lunch den dagen.

Krister Liljegren, pastor