Title Image

Gudstjänster

Gudstjänst via youtube

Vi ses digitalt på söndag kl 11.00
Välkommen att vara med i vår livesända gudstjänst på söndag! Du hittar oss på youtube!


Gudstjänst via nätet

Under pandemi-tiden har vi sänt en gudstjänst/andakt varje vecka via vår youtube-kanal. Vi filmar på olika platser i vår kyrka och i vår stad. Det är en blandning av intryck och medverkande och vår önskan är att alla som deltar och tittar ska få känna en närhet till kyrkan trots att man inte kan var där fysiskt. Genom att fånga olika platser och vyer som man kan känna igen sig i och njuta av tänker vi att vi får använda de fördelar och möjligheter som en ny form för gudstjänst, den webbaserade, erbjuder. Välkommen! Här hittar du vår kanal.

Andakt trettondedag jul

Njut av säsongens kanske sista jul- och adventssånger och lyssna till en betraktelse om hur vetenskapsmän blir medspelare i julevangeliet och hur svarta hål kan visa vägen till Gud. Välkommen på andakt trettondedag jul i Missionskyrkan i Lidköping. För musiken […]

Nyårsandakt

Fira in det nya året med vacker musik, goda bibelord, dikter som berör och visa tankar. Ingemar Lindahl, Sven-Eric Fredén, Kristina Lindahl, Hanna Amnerud, Jenny Lindahl Karlsson står för programmet.

Julnattsgudstjänst

Denna ovanliga jul 2020 får julnattsgudstjänsten i Missionskyrkan komma hem till våra vardagsrum. Vi får njuta av vackra, stämningsfulla julsånger som leder oss till krubbans mirakel. Vi får lyssna till julevangeliet och uppmuntras i betraktelsen av goda, visa ord av […]

Lyssna på predikan
Sinnesrogudstjänst (inställt pga Corona-pandemin)
Ecclesiolae in ecclesia, den lilla kyrkan i kyrkan, är ett uttryck som b.la. John Wesley använde inom Metodismen (som idag är en del av Equmeniakyrkan i Sverige) när han talade om kyrkans förnyelse. Att den stora kyrkan inom sig har grupper som bidrar positivt till helheten, som förnyar och berikar.

I Lidköpings Missionsförsamling får vi idag uppleva något av detta då vi varje onsdag firar vad vi kallar en sinnesrogudstjänst. En stadig grupp av ”kyrkvana” och även ovana kyrkobesökare möts till en gudstjänst som ser lite annorlunda ut än den som vi firar på söndagarna.

Den stora kyrkan inom sig har grupper som bidrar positivt till helheten, som förnyar och berikar.

Vi följer idag det program som också Equmeniakyrkan framhåller, Celebrate Recovery, vilket ungefär betyder; att fira tillfrisknandet. Det utgår från tolvstegsprogrammet som hjälper människor att tillfriskna från b.la. beroendesjukdomar och andra bekymmer.

Men kanske du tänker, jag har inte problem med detta. Nej, det är det som är det fina, man behöver inte ha problem för att gå på dessa gudstjänster. Gudstjänsterna ger verktyg för livet som stort och framför allt erbjuds en stund av andlig mat och vila mitt i veckan.

Vi gör detta tillsammans med ”Hela människan” som är kyrkornas gemensamma verksamhet för att hjälpa människor i nöd här i Lidköping.

Som du kanske vet serveras det soppa innan själva gudstjänsten, vilken är själva orsaken till att sinnesrogudstjänsten finns idag. Vår diakon, Yvonne har under flera år med sina medarbetare lagat soppa och bakat bröd för att alla med eller utan pengar ska kunna få ett mål mat.

Så varmt välkommen på ett besök och dessutom slipper du att laga lunch den dagen.

Krister Liljegren, pastor