Equmenia Lidköping är vår barn- och ungdomsförening som ansvarar för den verksamhet som bedrivs för barn och ungdomar i Missionskyrkan och där är det mycket som erbjuds.

Här kan du läsa om lite av vad vi hittat på det senaste >>

 

Jeriko med moppegäng

Torsdag till lördag, 8-10 juli, hade vi ett glatt mopedgäng på besök! Det var en ungdomsgrupp från...

De flöt!

För alla er som har undrat. Jodå våra barkbåtar flöt alldeles utomordentligt. Sjösättningen ägde...

Scouter tappade hälsodryck på flaska

På Truvegården har scouterna fått prova att tappa björksav.  

Barn och familjer

Söndagsskola

Under gudstjänsterna varannan söndag är det normalt sett söndagsskola för barnen. Efter en inledande gemensam samling, där barn i alla åldrar får vara med, delar vi upp oss i en “pulsgrupp” med fysisk aktivitet för de skolbarn som vill samt en kreativ grupp.

Scout

På tisdagar bedrivs scoutverksamhet i Hasslösa Missionshus och på Truvegården i Filsbäck.

Barnkör

Vi har projekt-/periodvis en barnkör som övar vissa torsdagkvällar i samband med vardagsrummet. Mer info.

Vardagsrummet

Gemenskap mitt i veckan för barnfamiljer och unga vuxna.

Tonåringar och unga

Youth/Tonår

Tonår eller MKL Youth är våra ungdomskvällar som vanligtvis är på fredagar kl 20:00. En youthkväll har oftast följande upplägg: någon rolig aktivitet, andakt, fika (ca 20 kr) och gött häng med sköna människor.

Följ gärna vår Facebooksida och vår instagram (@mklyouth), som uppdateras när det är något på gång! Du kan också få sms varje vecka med info om vad som händer på Youth genom att skriva TONÅR, ditt namn, ditt mobilnummer i ett sms som du skickar till 070-491 4678.

Puls innebandy

Puls – Tro och Idrott är Equmenias och Equmeniakyrkans idrottsarbete. I vår Puls-grupp träffas vi varje fredag kl 17.30-19.00 (under terminerna) i De la Gardies gymnastiksal för att spela innebandy tillsammans.

I vår facebookgrupp finns aktuell information!

Konfirmation

Konfirmationstiden ger möjlighet att fundera kring vem Gud är, vem du är och vad den kristna tron kan innebära. Under året kommer vi tillsammans reflektera över frågor som bland annat handlar om relationen till dig själv, kompisar, föräldrar eller en partner. Det kan även handla om existentiella frågor kring livet och döden eller miljö och klimatpåverkan.

Missionskyrkans konfa kommer i år att ha temat kreativitet. Vi kommer att, varvat med samtal och undervisning, få prova olika spännande skapande uppdrag, såsom foto, digital musikproduktion, skrotbygge, annorlunda målning, stop motion och Minecraft.

Undrar du något?

CAROLIN LECKSTRÖM
Barn- och ungdomsledare
0510-301285
Skicka epost

TINA HJORTLINGER
Församlingspedagog
0510-301284
Skicka epost

Ekonomi

Vill du stödja Equmenia Lidköping eller betala in avgifter för aktiviteter eller läger kan du använda bankgiro 5306-7187 eller Swishnummer 123 576 3156. Anges inget ändamål går det till kollekt, ange annars vad det ska gå till!