Equmenia Lidköping är vår barn- och ungdomsförening som ansvarar för den verksamhet som bedrivs för barn och ungdomar i Missionskyrkan och där är det mycket som erbjuds.

Här kan du läsa om lite av vad vi hittat på det senaste.

 

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Årsmöte för Equmenia Lidköping

Equmenia Lidköpings årsmöte bjöd på trevlig stämning, god pizza och ett effektivt och positivt...

Jul för scouterna

Under vecka 49 hade scouterna sina respektive terminsavslutningar. I Hasslösa var det som...

Barn och familjer

Söndagsskola

Under gudstjänsterna varannan söndag är det normalt sett söndagsskola för barnen. Efter en inledande gemensam samling, där barn i alla åldrar får vara med, delar vi upp oss i en ”pulsgrupp” med fysisk aktivitet för de skolbarn som vill samt en kreativ grupp.

Scout

Scouterna i stan träffas på Skogshyddan på höst och vår och i kyrkan vid Esplanaden under vintern. Träffarna är på torsdagar 17:30-18:45. Om man vill äta en korv innan är man välkommen 17:00. Under tiden som scouterna pågår har Vardagsrummet sin träff så föräldrar och syskon till scouterna är välkomna att stanna kvar och äta, umgås, leka och ha andakt där. 

Scouterna i Hasslösa träffas på tisdagar 18:00. 

Läs mer om scout >>

Barnkör

Vi har projekt-/periodvis en barnkör som övar vissa torsdagkvällar i samband med Vardagsrummet. Info kommer här när det är dags för nästa projektkör.

Vardagsrummet

Gemenskap mitt i veckan för barnfamiljer och unga vuxna. Kl 17:00-18:30 på torsdagar är alla barnfamiljer och unga vuxna varmt välkomna till Skogshyddan (slutet på våren till början på hösten) och senare på terminen till kyrkan. Vi grillar korv, som kostar 30 kr/vuxen och är gratis för barn. Förutom mat och gemenskap innehåller kvällarna lek och andakt. 

Tonåringar och unga

Youth/Tonår

Tonår eller MKL Youth är våra ungdomskvällar som under hösten 2023 kommer att vara på varannan fredag kl 20:00. En youthkväll har oftast följande upplägg: någon rolig aktivitet, andakt och gött häng med sköna människor.

Puls innebandy

Puls – Tro och Idrott är Equmenias och Equmeniakyrkans idrottsarbete. I vår Puls-grupp träffas vi varje fredag kl 17:30-19:00 (under terminerna) i De la Gardies gymnastiksal för att spela innebandy tillsammans.

I vår facebookgrupp finns aktuell information!

Konfirmation

Konfirmationstiden ger möjlighet att fundera kring vem Gud är, vem du är och vad den kristna tron kan innebära. Under konfaåret kommer vi tillsammans reflektera över frågor som bland annat handlar om relationen till dig själv, kompisar, föräldrar eller en partner. Det kan även handla om existentiella frågor kring livet och döden eller miljö och klimatpåverkan.

Konfaåret 2023-2024 kommer vi tyvärr inte att ha någon grupp. Vi återkommer angående 2024-2025 så fort vi kan.

Undrar du något?

TINA HJORTLINGER

Pastor
0510-301284
Skicka epost

Ekonomi

Vill du stödja Equmenia Lidköping eller betala in avgifter för aktiviteter eller läger kan du använda bankgiro 5306-7187 eller Swishnummer 123 576 3156. Anges inget ändamål går det till kollekt, ange annars vad det ska gå till!