Guds frid i olikheter

av | 2024-05-30 | Andakter och undervisning

Tänk att nu är sommaren här. Vi får njuta av ljusa kvällar, varmare luft, blommor, gröna träd  och fågelsång. Det finns så mycket att vara tacksam för i vår natur!

Den här tiden på året är det dock många som känner sig trötta efter ett år av åtaganden på olika sätt och längtan efter semester kan vara stor. Kanske är du sjukskriven, pensionär eller arbetslös och oavsett om semester innebär avbrott från jobb eller från en vardag där du inte jobbar så kan det vara skönt med miljöombyte eller åtminstone ett avbrott från den vanliga vardagen. För dig som studerar kan sommaren innebära jobb men ändå ett tydligt avbrott mot hur vardagen ser ut i vanliga fall.

Oavsett hur våra liv ser ut behöver vi hitta sätt att koppla av och fylla på. För en del kan avkopplingen vara hemma, för någon att åka till sommarhuset, ytterligare några trivs bäst på sjön, i husbilen eller på en camping med husvagn eller tält. Någon vill verkligen åka utomlands, för ytterligare någon annan är det kolonilotten som lockar, för någon finns avkopplingen i bil med stopp i stugor eller på hotell eller en resa hem till nära och kära i någon annan stad. Alternativen är många på hur en semester kan se ut och det jag tycker om kanske innebär stress för dig och det du mår bäst av kanske är det sista alternativet i min tanke. 

Vi är olika och det är precis som det ska vara. Gud har skapat oss till sin avbild men med olikheter, och tur är väl det. Tänk vad fullt det skulle vara vid Klitt (en del av Vänerns skärgård) när jag kommer dit i sommar om alla ville dit. Oavsett hur vår sommar kommer att se ut tänker jag att Gud vill ge oss vila till kropp, själ och tanke. Han vill fylla på med allt sitt goda i våra liv. På Pingstdagen läste vi från Joh 14 där Jesus säger: “Min frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er.” 

Det är min önskan för dig den här sommaren att Guds frid ska få råda i ditt hjärta. Sommaren kan innebära förväntningar och förhoppningar och ibland blir det inte som vi tänkt, det är okej. Den frid Jesus pratar om är långt mer än att hitta det perfekta smultronstället, den bär i vardagen som på semestern, hur den än blir. Med ord från Fil 4:7 vill jag önska dig en riktigt fin sommar.

“Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.”

/Tina Hjortlinger

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...