För sjunde året firade församlingen Kristi himmelsfärd ute på Spårön. Vackert väder brukar utmärka denna dag, men inte så i år. Nu blev det något av gammaldags stugmöte inomhus och finns det hjärtrum så finns det stjärtrum, som bekant.

Med herdepsalmen hälsade så husets värd Lennart Johansson välkommen till denna ljuvliga plats alldeles vid Vänerstranden och påminde om vår vackra värld och skapelsens under.

– Om man tvivlar på Guds existens är åtminstone naturen runt omkring oss ett starkt bevis på en makt bakom allt.

En blåskvartett inledde mötet med skön musik och så stämde alla in i Bobergs ”O, store Gud”. Omkvädet ”Tack store Gud” blev till en kraftig manifestation över det under naturen bjuder på denna tid.

Sång

Ida Quarfordt och Lukas Hjortinger sjöng i duett ”Blott en dag”. Vackra röster som passade ihop och tolkade sången fint.

Komminister Anita Ingvarsdotter, numera emerita, var inbjuden som talare. I sin predikan över dagens text betonade hon särskilt vikten av hjälparen, den Helige Ande. Han har gett och ger de kristna kraft och frimodighet att bära evangeliets budskap vidare runt hela jorden och idag har kristendomen nära 2 miljarder bekännare. Men det finns länder där de kristna är förföljda och riskerar svåra straff för sin tro.

– Glöm inte dessa vänner i dina böner! uppmanade Anita,

”Blott en dag” tillhör vår sångskatt och den sjöngs i vacker duett av Lukas Hjortlinger och Ida Quarfordt. Ett blåsarpostludium satte punkt för stugmötet och markerade dags för medhavd kyrkfika. Blåsten hade mojnat och mellan molntapparna lyste solen. Hågade mötesbesökare intog kaffe med dopp ute på altanen med utsikt över Vänerviken med svanar simmande i bakgrunden. Tala om idyll!

Inghar Främberg