Festligt 40-årsjubileum

av | 2019-11-14 | Equmenia, Gudstjänster, Nyheter

Festfrukost med bildspel från -79, peppade scouter direkt från läger, predikant iklädd hög vit ullhatt, tårtkalas, välkomnande av nya medlemmar och skapande av farsdagsteckningar till Gud. Det var festligt och glädjefyllt när 40-årsjubileét av kyrkbyggnaden skulle firas. 

Invigningen 1979

Den tionde november 1979 var kyrkan fylld till brädden. Det var den stora invigningsdagen då den gamla brandstationen som byggts om skulle invigas som Missionskyrka. Då hade man byggt och jobbat i ett år sedan första spadtaget och samlat in nära tre miljoner kronor. 40 år senare, den tionde november 2019, i söndags, var det alltså jubileumsdags. Några driftiga och härliga par i församlingen, Lideruds och Filipssons, hade på eget initiativ ordnat en riktig fin frukost med fantastiskt mycket godsaker. De serverade ägg, rostade tomater, våfflor, kallskuret, bröd och frukt och mycket mer. Under frukosten kunde man läsa gamla tidningsurklipp och se på bildspel från bygge och invigning.

Mätta och nöjda kunde vi så gå vidare in i kyrksalen för tillsammansgudstjänst. Till sången “Vi ska vandra i Guds kärleks ljus” på olika språk startade scouterna med intåg. Sedan var det dags att välkomna fyra nya medlemmar, som förutom ljus fick ett scoutrop till välkomsthälsning. Scouterna fick så presentera sig, få sina märken, högtidligt lova att följa scoutlagen och inviga nya ledare. I denna innehållsrika gudstjänst, som Sune Eriksson ledde riktigt fint, fick vi bland annat även lyssna på vacker solosång av Alexandra Östersjö, se på drama av söndagsskolans ledare och höra Samuel Östersjö predika utklädd till fadern i berättelsen om den förlorade sonen …eller “den återfunne sonen” …eller “den kärleksfulle fadern”.

Som pricken över i:et bjöds det på tårtkalas till kyrkkaffet. Helheten blev en härligt småkaotisk, glad och varm tillställning som både firade arvet och historien men samtidigt blickade framåt och gladdes över nuet.

Rebecka Appelfeldt

[su_row][su_column size=”1/3″ center=”no” class=””]

Johan Liderud var en av de fantastiska frukostfixarna.

[/su_column]

[su_column size=”1/3″ center=”no” class=””]

Scouterna hälsade de nya medlemmarna med scoutrop.

[/su_column]

[su_column size=”1/3″ center=”no” class=””]

Drama-predikan med fadern och hans söner.

[/su_column][/su_row]

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Tina ordinerad till pastor

I söndags ordinerades vår Tina Hjortlinger till pastor vid Equmeniakyrkans kyrkokonferens i...

Scoutstart i Hasslösa

Tisdag den 29 september startade Hasslösascouterna sin termin. Som ni ser var det bara glada...

En tusenårig skatt

Emaljen i dräktspännet glimmade i solen för första gången på tusen år där det låg i handen på...