Ett pärlband av högtidsgudstjänster och samlingar

av | 2020-01-22 | Gudstjänster, Mission, Nyheter

En stämningsfull och vacker julaftonsnatt, en spännande internationell gudstjänst, en stilla och innerlig nyårsbön och en god och festlig trettondag. Helgerna har rymt en blandad rad av samlingar som alla glittrat, glänst och glatt oss på sina olika sätt.

När julaftonen gick mot sitt slut klev många lidköpingsbor och tillresta besökare ut i mörkret för att bege sig till Missionskyrkans julnattsgudstjänst. Där brann ljusen och granarna glittrade välkomnande. Det var en ny och blandad sammansättning av sångare och musiker som stod för musiken och de gjorde det stämningsfullt, vackert och högtidligt. Pastor Krister Liljegren berättade om hur händelserna kring den första julen utspelade sig ur historikernas perspektiv och hur vi kan se berättelsernas trovärdighet även med dessa metoder. Efter gudstjänsten stannade många kvar vid glöggminglet inpå natten.

– Det var en väldigt varm, innerlig och fin julafton, berättar Krister och syftar på både julaftonsgemenskapen och julnattsgudstjänsten. En julafton som verkligen berättar något om vad julen innebär av omsorg, gåvor, glädje och värme. Alla som hjälpte till gjorde ett fantastiskt jobb och Yvonne är en fenomenal organisatör!

Söndagen mellan jul och nyår ordnade missionskommittén en internationell gudstjänst där flera intressanta berättelser fick höras ifrån ett mångfacetterat missionsarbete. Alida Holm berättade om sin tid i Hong Kong. Vi fick höra om hur det går för projektet med stöd till pastorer i Ecuador, om bibelskolan Apg 29 mm. Det visades foton och filmer och helheten blev en engagerande blandning. Även musiken hade internationell och spännande prägel.En insamling till missionsprojekten gjordes.

På nyårsaftonskvällen kom många och deltog i en viktig stund av bön och kontemplation inför det nya året och tacksamhet för året som gått. Det var en samling i enkelhet, utan musik. Krister höll i samlingen själv och talade om våra gudsbilders betydelse för vårt böneliv. Bön och ljuständning avslutades med en möjlighet för den som önskade att säga några ord.
– Det var en god och viktig stund och roligt att så många kom och var med, säger Krister.

Trettondagsafton firades med en välbesökt gudstjänst. Efteråt hade det ordnats med en extra festlig fikastund med julsmörgåsar och fin bakgrundsmusik av Sven Erik Fredén och Ingemar Lindahl.

– Det blev verkligen en ljus och fin högtidsperiod med varm atmosfär och god uppslutning, sammanfattar Krister.

Rebecka Appelfeldt

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Guds frid i olikheter

Tänk att nu är sommaren här. Vi får njuta av ljusa kvällar, varmare luft, blommor, gröna träd  och...

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....