Det är en mörk decemberkväll jag tar mig Missionskyrkan för att lyssna till Vokalensemblen Iris. Ensemblen består ikväll av fem tjejer; Lotta Wikström- Amnerud, Therese Karlsson, Jenny Karlsson, Johanna Toresdotter och Johanna Bergenwall. De är annars sju stycken. Detta är tredje året vi får lyssna till gruppen den här tiden på året.

De inleder kvällen med att framföra Dagen är kommen. Sedan följer några fler sånger. Så blev det dags att framföra Luciasången, direkt efter den sjöng den en nyskriven Luciasång som skrivits och komponerats av Johanna Toresdotter. Här kommer Robert Amnerud och Jonny Hector med och spelar på sina tromboner. Johanna är med vid flygeln och sjunger solopartierna och Therese är med på basen.

Efter detta kommer Yvonne Jureheim fram och berättar om Kyrkornas gemensamma sociala kassa och att de i år delade ut till 240 hushåll. Hushåll med ensamstående, ensamstående förälder med barn mm. Sedan följer en insamling till Sociala kassan medan alla sjunger Stilla Natt.

Sedan sjunger gruppen en adventshymn som går tillbaks till 14.00-talet O Come Emmanuel.

De fortsätter med Have Yourself A Merry Christmas, O Helga Natt och avslutar med What Child Is This.

Efter det brakar applåderna lös. Publiken ber om att ett extranummer. Det blir en så stämningsfull version av Jul jul strålande jul.

Efter denna timma med underbart vacker sång och musik känner man verkligen att julfriden infinner sig.

Marie Andersson