Ester är trygg i Guds hand

av | 2019-03-28 | Personporträtt

Ester Dalemo, 22, är uppvuxen strax utanför Lidköping, i Lovene närmare bestämt, där föräldrarna äger ett lantställe. Klasserna 1-6 gick hon i Råda och högstadiet i Rudenschöldskolan. Studenten tog hon på De la Gardiegymnasiets naturprogram och fram till nu har hon prövat olika sysselsättningar. Mest för att tjäna lite pengar till dess hon vet mer om sin framtid och vad att utbilda sig till.

Men Ester berättar att tiden som tonåring inte alltid var så lätt. Under perioder mådde hon psykiskt dåligt. Det gick så långt att hon inte orkade med gymnasiestudierna i normal takt och hennes skolgång försenades. Ester berättar att hon under denna svåra tid kände Guds närvaro på ett speciellt sätt och visste att hon var omgiven av hans kärlek. Uppvuxen i en varmt kristen miljö har gudstron alltid funnits där och som 17-åring gick hon med i församlingen där hon engagerade sig som scout- och tonårsledare.

Ester berättar att hon under denna svåra tid kände Guds närvaro på ett speciellt sätt och visste att hon var omgiven av hans kärlek.

Det uppstod en längtan att mer lära känna Gud och hon anmälde sig till Equmenias lärljungaskola Apostlagärningarna 29 med säte i Karlskoga. Under mottot ”Ge Gud allt” får man där fördjupa sin kristna tro och tillsammans med lärare och kamrater studera Guds ord och i bön och meditation få mer klarhet i vad trons väg innebär.

En del av utbildningen innebar att man skulle skaffa sig erfarenheter från något annat land. För Esters del blev det att tillsammans med ett dussintal andra elever resa till Ecuador, ett litet fattigt land i nordvästra Sydamerika. Varje dag började tidigt med en timmes bön och meditation och tillsammans med landets egna ungdomar besöktes små församlingar på landsbygden för att ge hjälp och uppmuntran på olika sätt. Tiden där gav värdefulla erfarenheter inte minst däri att nu ännu mer förstå hur bra vi har det materiellt i Sverige.

– När det gäller framtiden är jag idag osäker hur jag vill ha det men jag lyssnar till Guds röst, säger Ester. Nu jobbar jag med lite av varje som lärarvikarie, inom vården och annat. Kanske erfarenheter från de olika sysselsättningarna ger vägledning.

Inghar Främberg

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...