Gåvor och glädje på familjegudstjänst

av | 2019-04-03 | Gudstjänster

Samuel Östersjö och Anders Gruvberger funderar över ficklampor.

Gudstjänsten inleddes med sången ”Detta är dagen” av vår nystartade barnkör. De sjöng med sådan glädje och inlevelse att det var svårt att sitta still i bänkarna. En så härlig start. Efter det berättade Margareta Holm-Lorin och visade bilder från söndagsskolan i Ecuador.

Samuel Östersjö berättade om att dagens gudstjänst handlar om gåvor/talanger/intressen och att det kan vara så många olika saker. Någon är bra på att läsa, någon annan på sport, musik eller matlagning mm. Vi fick också med oss ett bibelord: 1 Kor 12:4-7 ”Nådegåvorna är olika, men Anden densamme. Tjänsterna är olika men Herren densamme. Verksamheterna är olika, men Gud är densamme, han som verkar i allt och överallt. Hos var och en framträder Anden så att den blir till nytta.”

Sedan överlämnade Anders Gruvberger ett paket till Samuel, en gåva. Först fick han öppna det fina paketet, en bild på att vi får upptäcka och avtäcka våra gåvor och talanger. I paketet fanns en ficklampa. En fin present men inte så mycket att ha om den inte används, vilket ju är sant för våra personliga gåvor också. Vad använder man ficklampan till? Jo, man lyser med den framför sig så man ser i mörkret men även så att andra kan det också. Våra gåvor kan också de få sprida ljus och göra något gott för andra.

Barnen fick sedan tända sitt böneljus och Samuel bad för dem. Efter det predikade han om Andens gåvor. Dessa är till för att sprida Guds kärlek. Vi får gåvan för att Gud älskar oss. Han har gett oss olika gåvor för att visa att vi är unika och värdefulla. Det är viktigt att få vara just den Han skapade oss till. Vi måste upptäcka och använda gåvan vi fått.
Gudstjänsten avslutades med bön och lovsång innan det bjöds till kyrkkaffe.

Marie Andersson

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Guds frid i olikheter

Tänk att nu är sommaren här. Vi får njuta av ljusa kvällar, varmare luft, blommor, gröna träd  och...

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....