En lördag om att berätta

av | 2019-09-18 | Gudstjänster, Nyheter

En ambassadör skulle under brinnande krig skicka hemliga dokument till sitt hemland. De flesta skickade han i en dokumentportfölj med eskort. Men de allra viktigaste och hemligaste valde han att skicka i vanliga enkla kuvert för att skydda dem eftersom ingen då skulle misstänka något. På liknande sätt har Gud valt att förmedla sitt mest värdefulla budskap genom oss, vanliga människor. 

Daniel Röjås

Denna och många andra talande bilder delade Daniel Röjås med den skara på omkring hundra personer totalt som samlats i Missionskyrkan under lördageftermiddagen för att delta i workshops och gudstjänst kring temat “Våga berätta”. Daniel är pastor i Centrumkyrkan i Boxholm (Equmeniakyrkan) och i Mjölby Pingst. Han brinner särskilt för att berätta om Jesus så att det når fram och berör. I sin lilla bok “Att presentera Jesus – ett häfte om predikans centrum” berättar han om hur och varför vi som har funnit Jesus kan förmedla våra upplevelser och vår övertygelse vidare och det var utifrån bokens budskap som han undervisade och predikade. Daniels bok finns att få tag på i kyrkan. Kontakta expeditionen. Man kan även lyssna här.

Lördagens samlingar var ett samarbete mellan Pingstkyrkan och Missionskyrkan och församlingarnas båda pastorer, Niclas Wiktorell och Krister Liljegren turades om att introducera och leda samlingarna. I kvällens gudstjänst ledde Alexandra och Samuel Östersjö mycket fin lovsång som berörde.

“En ledare i söndagsskolan frågade: “Hur kommer Jesus in i våra liv?” Ett av barnen svarade snabbt: “Han kryper in genom örat”. Det uttalandet rymmer god teologi.” – Daniel Röjås

Coverfoto av Priscilla Du PreezUnsplash

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Tina ordinerad till pastor

I söndags ordinerades vår Tina Hjortlinger till pastor vid Equmeniakyrkans kyrkokonferens i...

Scoutstart i Hasslösa

Tisdag den 29 september startade Hasslösascouterna sin termin. Som ni ser var det bara glada...

En tusenårig skatt

Emaljen i dräktspännet glimmade i solen för första gången på tusen år där det låg i handen på...