Viskvällar med Johan

av | 2022-07-09 | Konserter, Skogshyddan

Visor om kärleken och livet inledde

Denna mulna julikväll bär det av till Skogshyddan för att njuta av visor där Johan Andin är samordnare och sångare för Visor vid Vänern under fyra onsdagskvällar i juli. Det är den sjätte juli och således den första viskvällen och temat är Kärleken och livet.

Johan har satt ihop ett program där han tagit fram några visor som han framför själv vid sin keyboard. Det finns också ett allsångspapper där vi i publiken får vara med. Då vädret är som det här hålls kvällen inne i caféet. Det kommer en hel del människor. Några fikar och andra är där för uppträdandet. Johans fylliga baryton till de visor han valt skapar stämning. Undertecknad får gåshud på armarna. Han framför visor av bland annat Lill Lindfors, Kajsa-Stina Åkerström, Dan Andersson och Nils Ferlin. En visa Come give me love som bröderna Ted och Kenneth Gärdestad komponerat grep tag i hjärteroten. Första allsången blev den folkkära Fattig bonddräng men Evert Taube och Olle Adolphsson har sin naturliga plats en sådan här kväll och publiken var med så taket nästan lyfte i sista visan för kvällen i en Sjösala vals av Taube.

Kväll nr 2 – Det svenska vemodet

Det är en lite blåsig kväll denna onsdag den trettonde juli när det är dags för Visor vid Vänern igen. Denna kväll är temat det svenska vemodet. Johan inleder med gruppen Kents låt Sverige där publiken får vara med i refrängen. Ida-Marie Sjöberg är med Johan och sjunger ikväll. De framför Den vackraste visan i en duett. Sedan sjunger hon Allt under himmelens fäste så sprödvackert.

Sedan följer ett pärlband av vackra visor, många nya för oss i publiken. Så trevligt att dessa lyfts fram så här. Dan Anderssons, Nils Ferlins och Gustav Frödings tonsatta dikter har en given plats. Det hela avslutas med vackra godnattvisor framförda av Johan och sista allsången för kvällen blir Evert Taubes Byssan Lull.

/Marie Andersson

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...

Tårttävling

I fredags körde vi på Youth tårttävling. Tre lag bidrog med vad som förmodligen är de finaste...