Valborgsmässoafton 2019

av | 2019-05-09 | Equmenia, Konserter, Nyheter, Skogshyddan

Det var en ljummen och vacker kväll som mötte oss denna valborgsmässoafton. Träden var redan gröna och Vänerns vatten var blankt och stilla. Vid Skogshyddan myllrade det av glada firare i alla åldrar. Det fikades, åts korv och glass, spelades minigolf och minglades. Fåglarnas kvitter blandades med härligt sorl och skratt.

När pastor Krister så hälsade välkomna och musikkåren började spela samlades många åhörare kring scenen och de uppställda bänkarna. Lidköping Kållands Musikkår spelade vackert och stämningsfullt och lyckades till och med att få barnen på lekplatsen att stanna upp, nynna med och låtsasspela på sina luftinstrument.

Scouterna hurrade för våren.

Scouterna hurrade för våren! Foto: Magnus Hermansson

Efter musikkåren tog Niclas Wiktorell, pastor i Pingstkyrkan, plats på scenen och höll ett fint vårtal. Därefter tågade scouterna högtidligt fram, viftandes med flaggor. De fick äran att utbringa ett hurra för våren, en uppgift de genomförde väl och med engagemang, trots att de sent fick sitt uppdrag. De var förberedda på att få tända valborgsbrasan men eftersom eldningsförbud rådde fick planerna läggas om.

Så fortsatte musiken med Team Lidköping-kören, ledd av Miriam Gindemo. De sjöng medryckande och spred en härlig stämning i vårkvällen. Krister, med sin lille sonson som medhjälpare, avslutade så kvällens framträdanden från scenen.

Många dröjde kvar länge kring fika och samtal, några tog årets första dopp i det klara vattnet och de flesta var nog överens om att det varit en riktigt fin valborgskväll.

Rebecka Appelfeldt

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Guds kärleksblick

Under min uppväxt och upp i vuxen ålder så har tron på Gud alltid funnits med som en självklar del...

Det spirar under snön

I måndags var jag ute i trädgården och rensade i mina rabatter. Gamla torkade löv, ogräs och döda...

Miljösamtal på kvinnofrukost

Bättre tillsammans Föreläsare: Annelie Anderberg  Det är en tidig vårmorgon som jag beger mig till...