Scouternas vår

av | 2019-05-15 | Equmenia

Här är ett axplock från alla de roliga aktiviteter scouterna har haft under våren 2019.

Hugo övar på att släcka

Hugo övar på att släcka med hjälp av brandfilt. Foto: Magnus Hermansson.

Den andre april samlades alla Scouter i Truve för brandövning. Sven-David Malmesved från Länsförsäkringar visade oss hur man ska hantera en brand. Vi fick öva på brandsläckare och att montera ett brandlarm. Alla Scouter som ville fick dessutom testa på att släcka en eld med brandfilt.

Lördag den 13 april var ett 20-tal scouter tillsammans med ledare och några föräldrar ute på en ö i Vänern. Vi har fått löfte om att vara på ön så mycket vi vill och framöver räknar vi med övernattningar och bygge på platsen. Då detta var första besöket grillade vi bara lite korv och såg oss om. Kalasväder och glada miner gjorde dagen till en fest.

Patrull Gorillan

Några scouter ur patrull Gorillan löser klurigheter. Foto: Magnus Hermansson

Den 23 april samlades alla Scouterna i Hasslösa för den årliga StGeorgekampen. Scouter från Active scout och Frälsningsarmen hedrade oss med att besök. Vi gick en spårning i det fina vädret och avslutade med saft och kaka. På bilden syns patrull Falkarna när de försöker komma ihåg hur den nya Scoutbönen lyder.

Valborg skulle Scouterna som vanligt tända brasan på Skogshydddan. Det torra vädret gjorde dock att vi inte kunde elda som tänkt men Scouterna kunde i vart fall leda gästerna i ett rejält hurra för våren. Bild och mer om Valborgsfirandet här.

I sommar har vi två läger att se fram emot. Equmenia har ett stort riksläger, Prisma, som går av stapeln den 21-29 juli. Lägret är i Mohed utanför Söderhamn. Dessutom har vi ett lite mindre läger om man inte vill eller kan åka ända till Mohed. 30 maj till 2 juni är vi på Däldenäs för sommarens stora äventyr.

Magnus Hermansson

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Guds frid i olikheter

Tänk att nu är sommaren här. Vi får njuta av ljusa kvällar, varmare luft, blommor, gröna träd  och...

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....