Tjejen från Botten är toppen!

av | 2019-07-17 | Equmenia, Nyheter, Personporträtt

Carolin Leckström, 19 år, blir ny Barn– och Ungdomsledare i församlingen. Hon kommer att arbeta i alla församlingens barn- och ungdomsgrupper. Hon är väl känd sedan tidigare i församlingen och har just kommit hem efter ett års studier på en bibelskola på Cypern

Nu är det klart att vi får en ny Barn- och Ungdomsledare i församlingen! Det är Carolin Leckström som börjar sin tjänst hos oss den 19 augusti. Carolin är uppvuxen på Kålland, i Botten närmare bestämt. Förskoleklass till sexan gick hon i Otterstad och sedan musikprofilen på Dalängskolan och naturprogrammet på De la Gardie. Hon är uppvuxen i kristen miljö och har alltid betraktat sig som kristen.

– Missionsförsamlingen i Lidköping har alltid varit mitt andliga hem, från söndagsskola, scouting och tonår till medlemskap, säger Carolin. När det gäller framtid och yrkesval är hon idag osäker på vad hon vill göra, men självfallet vill hon följa Guds ledning. Inte minst erfarenheterna som barn- och ungdomsledare kommer att vara av betydelse och förhoppningsvis kunna ge henne svar.

Framtiden är i Guds hand, men längtan efter fördjupad kunskap i kristen tro har redan lett till äventyr. Mamma Britt såg ett reportage i Dagen om en folkhögskolekurs på Cypern av bibelskolekaraktär anordnad av Kaggeholms Folkhögskola och Filadelfiakyrkan i Stockholm läsåret 2018/19. Den verkade intressant så Carolin sökte in och antogs.

– Vi var 41 elever på kursen, berättar hon. Eftersom deltagarna kom från olika länder, bland annat från Ryssland, var föreläsningarna i huvudsak på engelska. Men det gick bra och vi fick mycket undervisning och studier i Bibeln om kristen tro och exegetik. Majoriteten av föreläsarna kom från Kaggeholm och Filadelfia Stockholm. Det var verkligen inspirerande och vi motiverades att lära mer. Bland mycket annat diskuterades evolutionsfrågor kontra skapelseberättelsen samt vårt ansvar för miljön. Dock var det absolut största fokuset på hur vi ska kunna sprida budskapet om Jesus.

Jag vill väldigt gärna ge vidare till andra unga av vad jag lärt mig!

Nu ser Carolin fram emot tiden som barn- och ungdomsledare. Kursen på Cypern fördjupade tron och hon känner sig mer taggad än någonsin. Kunskap i kristen tro är förutsättningen för dess spridande inte minst när det gäller vetgirig ungdom. Arbetet tillsammans med Samuel Östersjö och hans gedigna kunskaper i trosfrågor känns stimulerande. Att arbeta med barn och ungdomar i skilda åldrar och olika förutsättningar ser Carolin som utmanande och spännande.

– Jag är en person som gärna lyssnar på vad andra har på hjärtat och jag är bra på att se människor, även dem som inte tar så mycket plats, säger Carolin. Mitt år på bibelskolan har verkligen öppnat mina ögon för hur viktigt det är att på riktigt förstå vem Gud är och att ha en personlig relation med Honom. Därför vill jag väldigt gärna ge vidare till andra unga av vad jag lärt mig!

Carolin hälsas välkommen i en gudstjänst i början av terminen. Vi önskar henne framgång och välsignelse i arbetet bland den unga grödan i Guds rike.

Inghar Främberg och Håkan Hellbergh

 

 

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Guds frid i olikheter

Tänk att nu är sommaren här. Vi får njuta av ljusa kvällar, varmare luft, blommor, gröna träd  och...

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....