Scouternas höstäventyr

av | 2019-10-23 | Aktiviteter, Equmenia, Nyheter

Varje tisdagkväll träffas ”falkar”, ”hasselmöss” och ”mopsar” för scouter i Hasslösa och på Truvegården i Filsbäck. De har alla möjliga roliga saker för sig och här är några glimtar från höstens aktiviteter.

 

Mopsarnas fiskelycka

En fisketur  har länge stått högt på önskelistan hos scoutpatrullen Mopsarna. En solig lördag i september blev det av. Den vita Forden styrdes mot Ullersbro. Utrustade med metspö och kastspö prövades fiskelyckan. Visst nappade det (bäst på mask)! Totalt 15 fiskar, varav 2 riktigt fina abborrar. De minsta fick simma tillbaka till där de hör hemma. Några blev kattmat. De största hamnade i frysen hos Elias. Det var fyra nöjda scouter, som syns på bilden ovan, som återvände hem efter att all matsäck tagit slut. När ska vi fiska nästa gång var samtalsämnet hem i bilen?

Leif Granevik

 

Hasselmöss på hajk

Enny och Teodor kokar frukostäggen.

Hasslösas Scouter startade upp den nya terminen med en övernattning på vår hajkplats Arrangergret. Vi började med att fixa ved till vår eld. När glöden var perfekt grillade vi och åt vår medhavda matsäck. En brasa brann hela natten och alla vaknade efter en skön natts sömn. Vi lagade frukost och sedan var det dags att packa ihop sovsäckarna och bege sig hemåt.

Magnus Hermansson

 

[su_spacer]
Kämpalek

Årets kämpaleken anordnades vid Nääs slott med nästan 2000 anmälda scouter. Vi, 30-talet scouter och ledare från Lidköping, gjorde ett miljövänligt val och tog tåget till Floda och gick sedan en promenad genom skogen till ängarna bredvid slottet där starten gick. Banan gick som en 8:a och det var också temat. Vi fick knyta ihop rep med knopar, transportera vatten med svamp och lägga punkterna i scoutlagen i rätt ordning (se bild). Solen värmde men annars var det ganska kallt. Efter att ha gått nästan hela dagen var det skönt att sjunka ner i tågsätet igen.

Magnus Dalemo

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...