Min hemgrupp

av | 2019-10-23 | Aktiviteter

I vår församling finns ett antal mindre grupper för gemenskap, samtal och bön. De kallas hemgrupper, husgrupper eller ibland cellgrupper. Här är min berättelse om vad det innebär att vara med i en hemgrupp.

Jag är med i den grupp som leds av Leif Granevik och Kirsten Gruvberger. Jag har varit med i den i ca 15 år nu, men gruppen har funnits till i snart 40 år. I denna grupp är vi 15 medlemmar som samlas varje måndagkväll i ca två timmar. Vi ses hemma hos varandra. Vi brukar oftast vara runt tio personer vid varje tillfälle.

Carina läser dagens text.

Kvällen börjar med att vi äter något tillsammans medan vi pratar om vad som hänt sen vi sågs sist. Vi kanske hört om något som hänt och som vi vill bedja över. Ibland beder vi över det så fort vi ätit klart, ibland tar vi det vid bönestunden på slutet av kvällen. Vad som bjuds att äta bestämmer värden/värdparet, så det kan variera. Efter att vi ätit håller värden en inledning och ber över kvällen. Sedan tar vi fram våra Biblar och den bok vi läser tillsammans och diskuterar utifrån för tillfället. Denna termin läser vi boken ”Till jordens yttersta gräns; Apostlagärningarna runt på 88 dagar”.

Vi i vår grupp gör så att vi läser de olika delarna i ett kapitel hemma innan vi ses på måndagen kommande vecka. Vi läser också den föreslagna texten i Bibeln. När vi sedan ses på måndagen tar vi upp det som känts betydelsefullt för oss samt läser Bibelavsnittet. Sedan läser vi och begrundar den frågeställning som finns till varje kapiteldel. Det känns som att vi har många bra tankar att dela med varandra. Vi känner att denna bok passar perfekt att ha i en hemgrupp. Vi har under föregående termin (och kommer fortsätta när denna bok är slut) läst ur ”Markus runt på 90 dagar”.

Vår bönebok

Cirka tjugo minuter innan det är dags att avsluta kvällen tar värden fram vår bönebok. I den skrivs sedan de böneämnen ned som vi vill dela med oss av och bedja över tillsammans. Vi avslutar kvällen med bön. Vill man be högt så gör man det. Känner man att man hellre vill be tyst för sig själv går det bra det med. Oftast ber vi till sist en gemensam bön som exempelvis Gud som haver.

Inför varje hösts terminsstart har vi också en grillkväll innan våra vanliga måndagsträffar börjar. Då bjuds våra vänner med att dela gemenskapen. Innan våren försöker vi få till en julfest. Det händer dock att denna infaller mitt i terminen.

Hemgruppen hjälper mig att förstå Bibeln och mitt kristna liv. Vi delar så mycket med varandra. Känner du att du vill höra till i en hemgrupp så ta gärna kontakt med expeditionen.

Marie Andersson

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...