Scouternas hösttermin avslutades med Julfest tillsammans med föräldrarna. I Hasslösa fick vi nätt och jämt plats i samlingssalen. Hur det var i Truve kan ni se på bilden. Vi fick möjlighet att berätta för föräldrarna vad vi sysslat med under hösten och lite om vad våren kommer att innehålla.

Lite senare än vanligt startade vårterminen för scouterna. Detta på grund av ledarutbildningen Drömfabriken, som vi alla tror ska göra att vi får ett starkare och bättre Equmenia Lidköping.

Denna vår har vi temat ”överleva”.  Mycket kommer att handla om att överleva i naturen, exempelvis matlagning, eldning vattenrening och att orientera sig. Eftersom scouting handlar om att göra saker tillsammans, så gör vi allt detta i patrullen där alla får hjälpa till och där alla har något att bidra med.

Just nu håller vi som bäst på att planera vårt läger som kommer att vara den 21-24 maj.  Det enda vi vet just nu är datum, plats och lägerchef.  Platsen blir Missveden och som lägerchef ställer Lars Aspelin, vår förra kårchef upp.

Vi planerar också för en hajk i augusti. Då hoppas vi få användning av allt det som vi har lärt oss under våren.

I år planeras det också för att fira Sankt George-dagen tillsammans med alla andra scouter i stan. Välkommen att titta på vid bryggorna nedanför Stadt den 23 april klockan 17:45. Ta med en fikakorg.

Magnus Hermansson