Samhörighet via video

av | 2020-08-26 | Andakter och undervisning, Gudstjänster, Nyheter

Då Coronaviruset satte stopp för våra gudstjänster inne i kyrkan blev många besvikna.  De är ju en stor del av våra liv.  Till min och många andras glädje var våra anställda snabba med lösningar.

Under våren fick vi njuta av fantastiska gudstjänster på ca 30 minuter vardera.  Det var så fina bilder från vår vackra stad, så proffsigt filmat.  Det hade med delar ifrån all vår verksamhet under gudstjänsttid. Allt ifrån barnrutan, sånger och psalmer, kollekt med numret till Swish och predikan av den som var i tjänst den söndagen.  Trevligt med inslag där någon ur församlingen läste en bibeltext. Att få med allt detta på 30 minuter är berömvärt.  Tack till alla ni som medverkade.

Vad gäller de websända andakterna så vill jag skicka en stor eloge till Krister Liljegren som lärt oss mer om vår församlings och stads historia och dessutom lett andakter som ger så mycket åt själen.  Vill även sända ett stort tack till Rebecka Appelfeldt som filmat dessa. Så mycket jobb med att filma, redigera och lägga upp på Youtube så man kan hämta filmerna när det passar.

Jag får medge att jag saknar de vanliga gudstjänsterna då de innebär att man får träffa andra människor men detta är en utmärkt ersättning. Att få sätta sig ner en stund; titta och lyssna och få höra Gudsord har varit en hjälp denna sommar.  Man känner att man delar detta med församlingen även om det bara är över internet. Samhörigheten finns där.

Vi vet inte än hur det blir med samlingar, gudstjänster mm på grund av rådande omständigheter. Vi får helt enkelt se tiden an. Dessa webgudstjänster kanske får fortsätta. Stort tack till er alla.

/Marie Andersson

[su_button url=”https://www.youtube.com/channel/UC8-14w6PaZrj0jcpCRRSCBg” target=”blank” style=”flat” background=”#000000″ size=”5″ center=”yes” radius=”0″]Vår YouTube-kanal[/su_button]

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...