Pastorns ruta – ”3 x V”

av | 2019-02-15 | Andakter och undervisning

3 x V

Alla organisationer med lite självaktning och ambition formulerar någon form av vision, drömbild eller gemensamt mål för sin verksamhet. Som kristen kyrka kan vi kanske tänka att det är onödigt, är det inte ganska självklart vad vi ska hålla på med? Det kan handla om att fira gudstjänst, hjälpa människor, berätta om vår tro mm. Det stämmer naturligtvis, men en vision kan vara ett hjälpmedel att se hur vi ska agera när vi gör det där som alla kyrkor är kallade att göra. Exempelvis kan vår vision vara att vi hjälper människor genom att ha sopplunch med påföljande sinnesrogudstjänst (se annan artikel i tidningen).

Inför 2019 kan vi tänka på tre v (bokstäver) som bilder av hur vi kan fortsätta vårt uppdrag att vara kyrka i vår tid och vår stad. Om du varit på våra olika möten den sista tiden har du hört mig knyta ihop vår historia med vår nutid. Det har jag gjort för att jag vill belysa vår identitet vilket är vad den första bokstaven v är en förkortning för. Vår VI – IDENTITET. Om vi är trygga i vilka vi är kan det hjälpa oss fram till nästa förkortning som betyder; VÅGA BERÄTTA.

Jag tror nämligen att om vi är trygga i vilka vi är kan det hjälpa oss att våga berätta om vår tro, kanske mest genom de vi är men också genom våra ord. För varje människa som vill följa Jesus kan själv leva det kristna livet och leda någon till det kristna livet. Du och jag har fått det uppdraget av Jesus, ”gå därför ut och gör alla folk till lärjungar”.

Den tredje förkortningen handlar om att VÄXA. Paulus pratar om hur han och hans medarbetare an-tingen sår eller vattnar men att det är Gud som ger växten. Vi ser hur vi kan samarbeta med Gud men bär inte bördan av att det sker en tillväxt. Vårt uppdrag är endast att vara i rörelse för Guds rike, göra det som vi känner är vår gåva. Därför vill vi fortsätta detta året med att också belysa de gåvor vi har och låta dem komma i funktion. Funktion som har möjlighet att ändra på ordet ”värksamhet” till verksamhet i vår kyrka. För när vi bejakar de vi är, och gör det vi har en längtan efter, kan också kyrkans liv och verksamhet formas av oss och inte tvärtom. Då blir växt något som både sker med mig och den kyrka jag tillhör och förhoppningsvis skall vi också växa i antal.

När vi blir en gåvobejakande gemenskap där vi var och en kan blomma tillsammans, så blir identiteten, berättandet och tillväxten en vardags-motor för Lidköpings Missionsförsamling. Tänk vilken spännande framtid vi kan gå till mötes då!

Krister Liljegren,
Pastor och föreståndare

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Guds kärleksblick

Under min uppväxt och upp i vuxen ålder så har tron på Gud alltid funnits med som en självklar del...

Det spirar under snön

I måndags var jag ute i trädgården och rensade i mina rabatter. Gamla torkade löv, ogräs och döda...

Miljösamtal på kvinnofrukost

Bättre tillsammans Föreläsare: Annelie Anderberg  Det är en tidig vårmorgon som jag beger mig till...