Minns du sången?

av | 2019-10-15 | Aktiviteter, Konserter, Nyheter

I lördags var Missionskyrkan fylld med människor från många olika håll för att lyssna på välkända andliga sånger. Anders Jaktlund från ”Minns du sången” var på besök med en stor kör för att hålla en sångskatt vid liv och för att främja organisationen Hela Människan.

Anders Jaktlund ledde allsången med stor entusiasm

På eftermiddagen i lördags fylldes Missionskyrkan av en förväntansfull publik från många orter och många olika kyrkor. Redan under första sången hördes det att alla hade kommit för att sjunga. Sångarglädjen och lyckan över att höra välkända sånger var tydlig. Kören under ledning av Anders Jaktlund stöttades på ett bra sätt av duktiga musiker och solister.

Anders Jaktlund är känd för många som en av körledarna i det populära TV-programmet ”Minns du sången” som sändes under åren 1998 till 2000. Anders och hans fru Karin har fört den idén vidare och åker numera runt i Västra Götaland med en stor kör, musiker och solister och håller konserter. Anders brinner för uppgiften att bevara våra kristna sånger genom att framföra dem men också för att inbjuda lyssnarna att vara med i allsång.

Solisterna Ingela Johnsson och Peter Enoxon

Anders berättar att kören består av ca 50 personer från Skövde, Alingsås, Mullsjö, Jönköping m.fl. Körmedlemmarna kallas genom SMS till de olika arrangemangen och de som har möjlighet ansluter tillsammans med lokala sångare. Konserterna anordnas ofta i samarbete med organisationen Hela Människan.

Hela Människan representerades av Björn Hald som delade Guds ord och berättade om organisationen. Den är för många känd under namnet RIA men Björn menar att det idag finns så mycket mer i dagens Hela Människan. Den är fortfarande inriktad på att stötta samhällets utstötta men har genom åren utvecklats till att inte endast rikta sig till missbrukare utan även bland annat till utsatta barn, trafficking-offer och frigivna fångar.

Hela Människan utvecklas ständigt och kommer under de närmaste åren att satsa på programmet Celebrate Recovery i samarbete med Missionskyrkan. Programmet bygger på ett 12-stegsprogram i kombination med Bibeln. Programmet är öppet för alla med sår, ovanor eller beroenden.

Håkan Hellbergh

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...