Lidköping Kållands Musikkår, en levande växande grupp

av | 2024-04-19 | Aktiviteter, Övrigt

Musikkåren övar

Helgen som gick hade Lidköping Kållands Musikkår den stora glädjen att få ha övningshelg tillsammans. Vi träffades på lördagsmorgonen och ägnade förmiddagen och en bit in på eftermiddagen åt övning och givetvis hann vi med en rejäl fikapaus också.

På söndagsförmiddagen spelade vi på gudstjänsten och på eftermiddagen hade vi en vårkonsert dit vi hade bjudit in Blåsningen, en orkester från musikskolan som kom med sina lärare. De spelade några egna stycken och till avslut på konserten spelade båda orkestrarna ett stycke tillsammans. 

Hela helgen hade vi besök av Lucas Hjortlinger som är före detta musikant i Lidköping Kållands musikkår men som nu går på musikhögskolan i Malmö och studerar trumpet. Under den här helgen hade han dock bytt trumpeten mot dirigentpinnen och ledde musikkåren med trygg hand. Vi fick dock möjlighet att lyssna till hans spel då han spelade ett trumpetsolo både på gudstjänsten och på konserten. 

Vi är tacksamma och glada för musikkåren, som är en växande grupp. Under våren har vi fått hälsa flera nya musikanter välkomna och medelåldern har sjunkit avsevärt då många av våra tillskott är ungdomar. Vi fortsätter att spela till Herrens ära och tackar Gud för den tjänst vi får göra för Hans rike.

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...

Tårttävling

I fredags körde vi på Youth tårttävling. Tre lag bidrog med vad som förmodligen är de finaste...