Nu är våren här

av | 2024-05-03 | Aktiviteter, Skogshyddan

Årets Valborgsfirande blev en riktigt fin högtid med musik, vårtal och brasa, precis som det ska vara. När musikkåren tog plats på scenen vid samlingssalen och pastor Tina Hjortlinger hälsade alla välkomna hade riktigt mycket folk samlats. Våren visade sig kanske inte från sin varmaste sida men det hör väl också till tradition. Lidköping-Kållands musikkår spelade allt från traditionella stycken till disneymedley och vokalensemblen Iris lät sina vackra röster dansa vårdans. Vårtalet hölls av Johan Andin och var ett mästerligt stycke prosa med skärpa, vemod, hopp och mången vårfågel. Vid avslutningen på scenen överaskades församlingens nyblivna föreståndare Tina av en bukett och en välkomsthyllning innan hon förmedlade välsignelsen.

En parad av scouter med facklorna högtidligt i hand kom så nerför slänten för att tända brasan vid vattenbrynet. Först vällde röken ur rishögen med sån kraft att folksamlingen fick dela på sig när rökmolnet kröp lågt upp mot cafébyggnaden men så lyfte det och lågorna slog upp. Det blev en mäktig brasa. Medan folksamlingen beundrade den sjöng Iris någon mer vårsång och sedan var det Valborgskörens tur att stämma upp i ”Vinterns rasat (Längtan till landet)” och ”Sköna maj”.

Cafébussen stod uppställd under kvällen mellan Lilla boden och samlingssalen och hade fullt med besökare, delade ut Biblar och böcker och sålde slut på all korv med bröd de hade med sig. I den nymålade och fina Lilla boden var det trångt och glatt och många lotter och fina hantverk såldes. I samlingssalen hade en av festkommittéerna dukat up fint och sålde fika och i caféet var det fullt med gäster. Trots att det var en lite kylig kväll var den nya glassluckan välbesökt av sommarlängtande eller bara glassugna kunder. Välkommen, kära vår!

Valborgskören sjöng vid brasan med korset i fonden
Glad flicka på pappas axlar med brasan i bakgrunden

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...

Tårttävling

I fredags körde vi på Youth tårttävling. Tre lag bidrog med vad som förmodligen är de finaste...