Guds kärleksblick

av | 2024-04-18 | Andakter och undervisning

Under min uppväxt och upp i vuxen ålder så har tron på Gud alltid funnits med som en självklar del i mitt liv.  Å ena sidan så sjöng jag med liv och lust med i barnsången Jesus älskar alla barnen men i mig så var min känsla; ’Jesus älskar alla barnen utom mig’. Jo, om jag var en duktig flicka såklart, då var jag värd Guds kärlek och ynnest. Men när jag misslyckades, när jag gjorde fel eller när jag helt enkelt bara var mig själv utan att prestera, kunde Gud verkligen älska mig sån som jag var? Mitt inre skamkonto var överfyllt till bredden och rann över. 
Fast det var ingen mer än jag som visste det.

En vacker dag så förändrades allt …

Nä, så var det inte för mig. Jag kan inte peka på en särskild händelse, men olika faktorer och processer av inre helande gjorde att jag till slut kunde landa i och vara trygg i att i Guds ögon är jag alltigenom känd och älskad. Jesus lyfte av skammens tunga, våta, gråa filt. Det var inget jag kunde pressa eller prestera fram.

Jag fick landa i TRONS  VILA, visst är det ett underbart ord; trons vila. Så långt från kamp, krav och slit, som livet kan vara fullt av och som vi själva kanske kräver av oss. Ibland så blundar jag fortfarande inför sanningen men den helige Ande vill påminna dig och mig om vem Jesus är och hur högt älskade vi är. I trons vila kan kanske orden i den enkla barnsången få målas tydligare i vårt inre. Jesus som älskar alla barnen, både stora och små. Inte för vad vi gör utan vi är älskade för dem vi är. 

I Jesu namn så ber jag för den som läser dessa enkla rader och som brottas med skam. Jag ber om ett inre helande och att du Jesus lyfter av skammens tunga filt. Ber att vi var och en ska få landa i din trygga famn och i din varma kärleksblick. Alltigenom kända och alltid älskade. 

Amen. ❤️
/Camilla Bergius 

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...

Tårttävling

I fredags körde vi på Youth tårttävling. Tre lag bidrog med vad som förmodligen är de finaste...