Det spirar under snön

av | 2024-04-05 | Andakter och undervisning

I måndags var jag ute i trädgården och rensade i mina rabatter. Gamla torkade löv, ogräs och döda kvistar togs bort och under allt dött spirade det liv i form av små knoppar och gröna blad. När jag nu tre dagar senare sitter och skriver den här texten ligger alltsammans djupt nedbäddat under ett tjockt snötäcke. Våren har kommit av sig och många med mig förfasar sig över kylan och snön som, trots att det hör aprilvädret till, inte är välkommen över huvud taget. 

Tack och lov vet vi att våren, värmen och ljuset kommer att komma fram till slut igen även om det känns hopplöst i snöstorm och slask. På samma sätt får vi blicka mot korset med vetskapen om att mitt i världens kaos och kyla så kommer ljuset och kärleken att segra till slut. 

Vi har precis firat påsk och vi vet att efter långfredag kommer påskdag, efter vinter kommer vår. Varje dag får vi leva i nåden från Gud för att han älskar oss och gav sin son för dig och för mig och lika visst som att Jesus har uppstått kommer grönskan och knopparna att komma åter. Ljuset håller på att återvända och i våra liv får vi lyssna till Jesus när han säger ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.” 

Psalm 198 i psalmboken väver ihop bilden av våren och uppståndelsen på ett genialiskt sätt och med den vill jag önska dig en ljus, (lagom) varm vår och Guds välsignelse

/Tina Hjortlinger

 

Likt vårdagssol i morgonglöd 
gick Jesus fram ur natt och död 
till liv förutan like.
Därför, så länge världen står, 
det efter vinter kommer vår 
också i andens rike. Amen.

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...

Tårttävling

I fredags körde vi på Youth tårttävling. Tre lag bidrog med vad som förmodligen är de finaste...