Dignande pysselbord och julfika

av | 2022-12-16 | Aktiviteter, Kreativ mötesplats

Tomtetofflor i miniatyr, glitterpulver i små burkar, vackra tygremsor i olika färger och doftande julkryddor. Borden i festsalen dignade av spännande och inspirerande pysselmaterial och på serveringsbänken i köket lockade kakor, bullar och frukt till kaffet.

Många provade att smälta servettryck på blockjus och att vika vackra stjärnor av tygremsor eller skapa julgranspynt av aluminiumformarna från utbrända värmeljus. Vid julkortsbordet trivdes de yngsta, 6 och 7 år, bland klistermärken, stansar och färgade papper medan några tolvåringar växlade mellan ljustryck, stjärnor och akrobatik med romerska ringar i gympasalen. Några deltagare hade med egna projekt, som man brukar ha på dessa samlingar vanligtvis, medan andra myste med fika och goda samtal kring borden. Ute låg snön gnistrande och värmen i kyrkan var påtaglig, inte bara mätt i temperatur. Det var verkligen en kreativ mötesplats i sann bemärkelse.

Till våren kommer Kreativ mötesplats att vara den tredje fredagskvällen varje månad och alla åldrar av kreativa eller gemenskapssugna är varmt välkomna.

/Rebecka Appelfeldt

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...

Tårttävling

I fredags körde vi på Youth tårttävling. Tre lag bidrog med vad som förmodligen är de finaste...