Tomtetofflor i miniatyr, glitterpulver i små burkar, vackra tygremsor i olika färger och doftande julkryddor. Borden i festsalen dignade av spännande och inspirerande pysselmaterial och på serveringsbänken i köket lockade kakor, bullar och frukt till kaffet.

Många provade att smälta servettryck på blockjus och att vika vackra stjärnor av tygremsor eller skapa julgranspynt av aluminiumformarna från utbrända värmeljus. Vid julkortsbordet trivdes de yngsta, 6 och 7 år, bland klistermärken, stansar och färgade papper medan några tolvåringar växlade mellan ljustryck, stjärnor och akrobatik med romerska ringar i gympasalen. Några deltagare hade med egna projekt, som man brukar ha på dessa samlingar vanligtvis, medan andra myste med fika och goda samtal kring borden. Ute låg snön gnistrande och värmen i kyrkan var påtaglig, inte bara mätt i temperatur. Det var verkligen en kreativ mötesplats i sann bemärkelse.

Till våren kommer Kreativ mötesplats att vara den tredje fredagskvällen varje månad och alla åldrar av kreativa eller gemenskapssugna är varmt välkomna.

/Rebecka Appelfeldt