Välfylld och värdefull vårmarknad

av | 2022-05-24 | Aktiviteter

Vilken fantastisk vårmarknad vi hade i lördags! Det var full fart. Ett stort tack till alla som hjälpte till på olika sätt och tack också till alla som kom! Tillsammans fick vi ihop en god summa till Ukraina (Equmeniakyrkans katastroffond) och församlingen!

När fanfaren ljöd och dörrarna öppnades blev det rusning in till loppisen. Det var många som hade kommit i god tid och köat utanför för att fynda. Väl inne möttes de av mycket mer än en vanlig loppis. I entrén fanns även växter av olika slag och i och vid musikrummet kunde man prova godiskatapult, labyrint och ansiktsmålning eller pröva sin tur på lyckohjulet. En skattjakt där man fick följa spår och leta efter djurbilder ledde många barn och familjer på upptäcksfärd runt om i kyrkan. Från scenen på kyrktorget hördes under hela dagen fantastiskt fin musik och det var ett brett utbud av medverkande både från församlingen och inbjudna gäster.

Auktionslotterierna, som hölls vid ett par tillfällen under dagen blev ett lyckat och roligt inslag. Både lotterna, vinsterna och inte minst det underhållande utropandet var uppskattade. För den som blev hungrig eller sugen på något gott fanns det hembakt fika att köpa med eller fika i festsalen. Där gräddades också färska härliga våfflor och det serverades korv med bröd.

På övervåningen fanns möjlighet att gå på workshops eller skapa något nytt av gammalt i återbrukshörnan, där symaskiner stod uppställda och material och hjälp fanns att tillgå.

Hela vårmarknaden hade temat och inriktningen återbruk och ett hållbart samhälle. Det var många prylar som fick nya hem och nytt liv och på många sätt fick nog vi alla som var där ny energi av varandra och glädjen att dela en sådan dag och ett roligt projekt tillsammans. Återbruk av glädje och energi från en människa till en annan kanske är minst lika viktigt för en hållbar värld!

/Rebecka Appelfeldt

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Guds kärleksblick

Under min uppväxt och upp i vuxen ålder så har tron på Gud alltid funnits med som en självklar del...

Det spirar under snön

I måndags var jag ute i trädgården och rensade i mina rabatter. Gamla torkade löv, ogräs och döda...

Miljösamtal på kvinnofrukost

Bättre tillsammans Föreläsare: Annelie Anderberg  Det är en tidig vårmorgon som jag beger mig till...