Välfylld och värdefull vårmarknad

av | 2022-05-24 | Aktiviteter

Vilken fantastisk vårmarknad vi hade i lördags! Det var full fart. Ett stort tack till alla som hjälpte till på olika sätt och tack också till alla som kom! Tillsammans fick vi ihop en god summa till Ukraina (Equmeniakyrkans katastroffond) och församlingen!

När fanfaren ljöd och dörrarna öppnades blev det rusning in till loppisen. Det var många som hade kommit i god tid och köat utanför för att fynda. Väl inne möttes de av mycket mer än en vanlig loppis. I entrén fanns även växter av olika slag och i och vid musikrummet kunde man prova godiskatapult, labyrint och ansiktsmålning eller pröva sin tur på lyckohjulet. En skattjakt där man fick följa spår och leta efter djurbilder ledde många barn och familjer på upptäcksfärd runt om i kyrkan. Från scenen på kyrktorget hördes under hela dagen fantastiskt fin musik och det var ett brett utbud av medverkande både från församlingen och inbjudna gäster.

Auktionslotterierna, som hölls vid ett par tillfällen under dagen blev ett lyckat och roligt inslag. Både lotterna, vinsterna och inte minst det underhållande utropandet var uppskattade. För den som blev hungrig eller sugen på något gott fanns det hembakt fika att köpa med eller fika i festsalen. Där gräddades också färska härliga våfflor och det serverades korv med bröd.

På övervåningen fanns möjlighet att gå på workshops eller skapa något nytt av gammalt i återbrukshörnan, där symaskiner stod uppställda och material och hjälp fanns att tillgå.

Hela vårmarknaden hade temat och inriktningen återbruk och ett hållbart samhälle. Det var många prylar som fick nya hem och nytt liv och på många sätt fick nog vi alla som var där ny energi av varandra och glädjen att dela en sådan dag och ett roligt projekt tillsammans. Återbruk av glädje och energi från en människa till en annan kanske är minst lika viktigt för en hållbar värld!

/Rebecka Appelfeldt

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Tina ordinerad till pastor

I söndags ordinerades vår Tina Hjortlinger till pastor vid Equmeniakyrkans kyrkokonferens i...

Scoutstart i Hasslösa

Tisdag den 29 september startade Hasslösascouterna sin termin. Som ni ser var det bara glada...

En tusenårig skatt

Emaljen i dräktspännet glimmade i solen för första gången på tusen år där det låg i handen på...