Sinnen, eld och omvårdnad

av | 2021-09-16 | Aktiviteter, Equmenia

2021-09-07

Idag var Hasslösascouterna tillbaka på sin hajkplats. Patrull Älgen ägnade sig mestadels åt att laga våra vinskydd som delvis hade rasat ihop. Det har kommit en del regn i sommar som väl alla vet. Parull Hasselmusen utforskade fyra av våra fem sinnen. Vi smakade på olika saker, bland annat honung och grape, vi luktade på parfym och ättika, gick i skogen med förbundna ögon och, utan att se fick vi känna på ärtor, makaroner och legobitar. På bilden håller vi på och samlar ihop oss till kvällens andakt.

2021-09-14

Scouterna i Hasslösa fortsätter att vara ute i sina vindskydd. Älgen (upptäckare) tränade på att elda. Göra upp eld och att hålla liv i den är viktigt exempelvis när man ska laga mat. Men kanske ändå viktigare är att veta hur man gör för att elden inte ska sprida sig i naturen.

För Hasselmusen (spårare) så har vi ”Våga” som tema för den här terminen. Kvällens rubrik var ”Våga hjälp”. Det var alltså sjukvård som var ämnet.  Åke berättade för oss om LABC och hur vi ska göra om vi kommer till en olycksplats. En olycka kan ju faktiskt hända även på ett vanligt patrullmöte. Så hur gör vi om olyckan är framme? Vi tränade bland annat på att bygga bårar och att förbinda sår. Kvällen avslutades med att vi alla grillade marshmallows.

/Magnus Hermansson

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...

Tårttävling

I fredags körde vi på Youth tårttävling. Tre lag bidrog med vad som förmodligen är de finaste...