Sinnen, eld och omvårdnad

av | 2021-09-16 | Aktiviteter, Equmenia

2021-09-07

Idag var Hasslösascouterna tillbaka på sin hajkplats. Patrull Älgen ägnade sig mestadels åt att laga våra vinskydd som delvis hade rasat ihop. Det har kommit en del regn i sommar som väl alla vet. Parull Hasselmusen utforskade fyra av våra fem sinnen. Vi smakade på olika saker, bland annat honung och grape, vi luktade på parfym och ättika, gick i skogen med förbundna ögon och, utan att se fick vi känna på ärtor, makaroner och legobitar. På bilden håller vi på och samlar ihop oss till kvällens andakt.

2021-09-14

Scouterna i Hasslösa fortsätter att vara ute i sina vindskydd. Älgen (upptäckare) tränade på att elda. Göra upp eld och att hålla liv i den är viktigt exempelvis när man ska laga mat. Men kanske ändå viktigare är att veta hur man gör för att elden inte ska sprida sig i naturen.

För Hasselmusen (spårare) så har vi ”Våga” som tema för den här terminen. Kvällens rubrik var ”Våga hjälp”. Det var alltså sjukvård som var ämnet.  Åke berättade för oss om LABC och hur vi ska göra om vi kommer till en olycksplats. En olycka kan ju faktiskt hända även på ett vanligt patrullmöte. Så hur gör vi om olyckan är framme? Vi tränade bland annat på att bygga bårar och att förbinda sår. Kvällen avslutades med att vi alla grillade marshmallows.

/Magnus Hermansson

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Varma och innerliga konserter

I helgen som gick fick vi tillsammans njuta av två varma och innerliga samlingar med Martina...

Vi

Du och jag tillsammans blir ett vi. Men det fina med detta vi är att det inte behöver vara...

Konstafton 2023

Marie Hellbergh visade upp sin sprakande och indragande textilkonst i kyrksalenIng-Marie Leijons...