Boktips

av | 2021-09-24 | Nyheter

Bibelns kvinnor

– 101 möten med kända och okända systrar

av Charlotte Frycklund

Författaren arbetar som nätpräst I Svenska kyrkan. Boken handlar om Bibelns alla kvinnor. De som oftast enbart nämns med sitt namn och som någons fru eller tjänarinna osv. Några har repliker och nån enstaka en egen bok. Charlotte skriver en text om varje kvinna och hennes betydelse i sammanhanget. Alla kvinnor har sitt eget kapitel.

Det finns, på första sidan där kvinnans berättelse börjar, en fotnot om i vilken Bibelbok berättelsen är hämtad och lite om vem hon var och vad hon sa så att man kan läsa det kapitlet i sin Bibel. Sen kommer texten och sist finns en bön som handlar om ämnet.  Allt är så lättläst och mycket intressant.

Jag kan tänka mig att man kan ha boken i sin hemgrupp att läsa och diskutera. Förslagsvis också som bokcirkel eller kanske bjuda in författaren till kvinnofrukosten där hon valt ut några av dessa kvinnor. Även som föreläsare en kväll så att även män kan ta del av det.

Jag har inte läst ut hela boken men läser med glädje om dessa kvinnor som nu får en röst genom Charlotte. Jag rekommenderar denna varmt för alla att läsa.

/Marie Andersson

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Spirande liv om våren

Över brun jord dig ströför att sen sakta växa till dig du lilla fröSnart du tränger dig upp så...

Må tusen, åter tusen blommor blomma här i all sin prakt!

Att växa i tro – i fem delar Predikan av Matilda Andin i Missionskyrkan Lidköping...

Att växa i tro

Varför ska man vara med i en församling? Det finns flera svar på den frågan. Jag vill med några...