Let go and let God

av | 2024-01-25 | Andakter och undervisning

På svenska “släpp och låt Gud”, inte lika klatschigt som på engelska men med samma betydelse, allvarliga ord som inte alltid är så lätta att leva efter.

Livet för med sig positivt och negativt i en salig blandning. Ibland upplever jag att livet är som tvätten i en tvättmaskin, saker/händelser ligger där och bara åker runt runt i ett enda virrvarr och jag har ingen koll på vad som är vad och hur det ska redas ut. Men så får jag ta mig tid att öppna maskinen, ta ut en sak i taget, skaka på den, hänga upp den och till slut hänger tvätten prydligt på torkställningen och jag ser vad som var vad i tumultet. 

När livet snurrar fortare och fortare, som det gör ibland på olika sätt, måste vi göra samma sak. Stanna upp, skaka, vända och vrida på saker och ting, se det på håll och då upptäcka att det finns en ordning i kaoset.

Det svåra är att innan vi kommer dit, till utredandet, lita på att det kommer att reda ut sig. Det svåra är att vända sig till Gud när “tvätten fortfarande tumlar runt i maskinen” och säga “Gud jag litar helt och fullt på dig, jag följer dig och tror på att det kommer att bli bra.”  

För att få lite mer mod kan vi vända oss till Bibeln, där har vi bra förebilder. Noah byggde arken för att Gud sa till honom. Nog var det rörigt på vägen dit, människor hånade honom, och för att inte tala om allt jobb mitt på torra land, men han släppte kontrollen, litade på Gud och det höll. Vi har många andra exempel som Abraham, Ester, Maria, Josua… ja, listan kan göras lång. Det viktiga här är att inte blanda ihop ansvar och kontroll för även om vi låter Gud ta kontrollen över våra liv så har vi ansvar. Ansvar mot Gud, andra människor och oss själva, fast ansvaret blir också lättare att hantera om Gud får leda, det blir en win win hela vägen helt enkelt.  

Jag tänker att allt det här gäller oss som individer och oss som församling. Vi har precis startat upp en ny termin, en termin som kommer att innehålla stora förändringar. Låt oss gå in i den tillsammans och följa den enda som är värd att följa, låt oss helt enkelt “go and let God”. 

Femte Moseboken 31:8 ”Herren skall själv gå före dig. Han skall vara med dig. Han sviker dig inte och överger dig inte. Var inte rädd, tappa inte modet!”

/Tina Hjortlinger
Pastor

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Grattis Naemi 100 år!

En kall men solig februariförmiddag cyklar jag iväg i den gnistrande snön till Östbygatan 32 A,...

Övervinner allt

Snubblar mig fram i en alltför mörk gångDen vindlar, vrider sig och är trångKämpar och känner mig...

Tack!

Mitt i kalla februari poppar en känsla av sommarlov upp. Skolavslutning med ”Den blomstertid nu...