Försmak av advent redan i onsdags

av | 2021-11-26 | Aktiviteter

Kyrkan var vackert dekorerad med stjärnor och ljusstakar till onsdagens Adventsfest, som började med en samling i kyrksalen. De vackra psalmerna ”Bereden väg” och ”Hosianna” sjöng vi med glädje till orgelns härliga klanger. Vi fick också lyssna till flera fina adventssånger genom Eva Atterfeldt och Margareta Johansson, som gladde oss med sången och musiken. Ingen Advent utan bibeltexten från Matteus evangelium om när Jesus rider in i Jerusalem till folkets hyllning och rop, ”Hosianna…hjälp oss”! Krister Liljegren knöt an till texten i temat Ankomst, som ordet advent betyder. Med facit i hand är det inte vilken ankomst som helst, utan Jesus själv som knackar på hjärtats port: ”Se, jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och äta med honom och han med mig.” Den nära relationen med världens frälsare är ett personligt erbjudande till varje människa.

Festen fortsatte sedan runt de vackert dukade borden i festsalen. Vad passar väl bättre till adventskaffet än lussekatter och pepparkakor. Efter det serverades god tårta dekorerad med hälsningen ”Fridfull Advent”. Det härliga sorlet vittnade om efterlängtad gemenskap och värme. 

En fest ska sluta när den är som bäst, så också denna eftermiddag. När vi önskat varandra skön advent fanns det ca 70 julgrupper, arrangerade av Barbro Hellberg och Birgitta Olsson, som en fantastisk uppmuntran att ta med hem. Tillsammans med julstjärnan fanns det i den fina kakburken också goda överraskningar att äta. Glädjen som vi alla upplevde kunde inte mörkret i november trycka undan. Den värmen mötte också oss som planerat denna eftermiddag – Onsdagsträffen och Besöksvännerna.

/Yvonne Jureheim 

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...

Tårttävling

I fredags körde vi på Youth tårttävling. Tre lag bidrog med vad som förmodligen är de finaste...