Musikkväll

Musikkväll

Vårt smultronställe – från Taube till Alfvén 

Hej! Vi är fyra unga musiker som träffades under gymnasietiden på spetsutbildningen i Vänersborg. Sedan dess har vi alla fortsatt våra musikaliska banor på olika håll, bland annat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Malmö. Sommaren 2023 ska vi förenas och sätta ihop en trevlig och varierande repertoar med musik från Sveriges rika musikskatt. Programmet kommer innehålla allt från Taube-visor till klassisk instrumental musik och även ha inslag av egenskriven musik.

Om oss:
Holger Nilsson spelar gitarr och fiol och sjunger. Bor för närvarande i Kungsbacka. Holger har en bakgrund inom folkmusik och jazz och håller just nu på att spela in en skiva.
Lucas Hjortlinger spelar trumpet och sjunger kör. Studerar för närvarande på Musikhögskolan i Malmö och har bland annat tagit emot GWO:s blåsstipendium.
Kalle Nordström studerar klassisk trumpet vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Spelar även orgel, piano och gitarr och har hjälpt till mycket i kyrkor i olika sammanhang.
Melker Lindqvist spelar piano och har bland annat vunnit Solistpriset i Vänersborg. Skriver och producerar egen musik och hjälper just nu Holger med inspelningen av hans skiva. 

Vi har alla även tagit emot stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien genom Birger Sjöberggymnasiet.

Andra evenemang