Vardagshjältar!

av | 2020-12-11 | Diakoni, Nyheter

Samlat ihop till 30 matkassar som hjälper

Här ser ni fyra grymma vardagshjältar! De två sötaste, de längst fram alltså, fick leverera över 30 matkassar till kyrkans sociala kassa idag. Inga Hektor och Stina Thim hälsar och tackar alla kompisar som varit med och bidragit till det här initiativet och skickar ett extra tack till ägarna på Ica Nära Klockan Per-Arne Dahl och Urban Dahl som växlade upp initiativet! De bidrog med goda priser och egna kassar. Likaså stort tack till Lisa Hektor och Emelie Thim som drog igång det hela.

I samband med jul genomför Kyrkornas gemensamma sociala kassa i samarbete med Frälsningsarmén en julutdelning till människor som lever i ekonomisk utsatthet i Lidköping. Vid julutdelningen delar man ut matkassar, presentkort och julklappar.

Många som söker sig till Kyrkornas gemensamma sociala kassa är ensamstående eller med eller utan barn. De lever på låg lön eller någon form av ersättning eller bidrag och har inte någon möjlighet att spara eller lägga undan pengar för extra kostnader i samband med jul.

Inga och Stina utmanar alla de känner och inte känner att bidra till kyrkornas sociala kassa. De hälsar också att herrkläder är extra eftersökt! Läs mer här: http://www.lidkopingsforsamling.se/diakonicentralen.aspx

Nu är årets julutdelning i full gång! Yvonne Jureheim är på plats på Nicolaigården i stort sett dagligen. Man delar ut mat och gåvor, samtalar och uppmuntrar och sprider verklig värme och kärlek till de mest utsatta. Sedan julen 2014 är julutdelningen ett samarbete mellan kyrkornas gemensamma sociala kassa och Frälsningsarmén i Lidköping. Matkassarna samlades in 7 & 10 dec.

Vill du bidra med en ekonomisk gåva till julutdelningen kan du sätta in den via bankgiro eller swish. Märk insättningen med ”julgåva” 
i meddelanderutan.
Bankgiro: 550-9716
Swish nummer: 123-155 64 06

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...