Kvinnofrukost med allvar och hopp

av | 2023-10-18 | Aktiviteter, Kvinnofrukost

Det var stor efterfrågan på biljetter inför höstens kvinnofrukost lördagen den 7 oktober. 110 biljetter var sålda efter knappt en halvtimma. Vi använde två system parallellt vid biljettförsäljningen. Fysiska biljetter släpptes i kyrkan samtidigt som det via hemsidan gick att köpa biljetter. Ämnet denna gång var högaktuellt; Medberoende och vägen ut ur destruktivitet och därför ordnade vi en möjlighet att vara med endast på föredraget, vilket drygt 60 kvinnor ville. Talare var Isabella Stakset och Flavia Perez, som delade med sig av sina livsberättelser om att sitta fast i våld som föder rädslor samt en väg ut i frihet genom tron på Jesus.

Frukosten var en del av helgen 6-8 okt då Pingstkyrkan tillsammans med organisationen Heart of Evangelism arrangerade flera samlingar med Sebastian Stakset och Betz Assefa som huvudtalare. Det var deras egen önskan att efter påskens konferens på Arenan att få komma tillbaka till Lidköping. De besökte på fredagen De la Gardieskolans aula, som var fylld med drygt 500 elever. En total koncentration under de starka berättelserna vittnade om ungdomars längtan att få höra om hopp i en annars ofta hård och kall ungdomsvärld.

Kvinnofrukosten bar också en ton av allvar och vi hade förberett för en fortsättning efter föredraget. De som ville ställa frågor eller bara ta del av svaren flyttade in i kyrksalen. Det blev ett fint tillfälle med flera goda reflektioner om medberoende och hur man kan vara uppmärksam över situationer som vill dra iväg åt fel håll. Den här stunden avslutades med möjlighet och tid för förbön. Denna frukost hade vi enbart kostnader för maten och det kändes verkligen fint att få uppmuntra Heart of Evangelism med en gåva på 3 300 kr.

En värdig sammanfattning av höstens kvinnofrukost får bli Isabellas ord, när hon vid ett tillfälle med ångestfyllt hjärta ropade ut sin nöd inför Gud. Han svarade henne med bilden av en bil i full fart. Det var som om Gud ville säga: Det är jag som sitter vid ratten i förarsätet. Sätt dig här på platsen bredvid mig.

/Yvonne Jureheim

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...

Tårttävling

I fredags körde vi på Youth tårttävling. Tre lag bidrog med vad som förmodligen är de finaste...