Kvinnofrukost 11 nov 2017

av | 2017-11-13 | Nyheter

Kvinnofrukost 11 nov 2017Det är med lätta steg jag styr mot kyrkan denna morgon. Det ljuder av småprat där jag står i kön i väntan på att få gå in och äta årets bästa frukost. Det vattnas i munnen när jag ser det uppdukade bordet med allt man kan önska sig av en härlig frukost. Tallrikarna fylls med smörgåsar, ägg, sill, diverse pålägg. Man kan få en tallrik gröt eller yoghurt med müsli mm. På ett bord intill står en väldigt lång tårta att avnjutas till kaffe.

Annelie EnochsonDagens föreläsare Annelie Enochson är representant från Mercy Ships. Hon lämnade sitt arbete i riksdagen för att engagera sig i Mercy Ships.

Mercy Ships är ett skepp med den mest effektiva plattformen för att leverera sjukvård till. Hela 50 % av världens befolkning lever inom 60 mil från en kust. I dagens läge saknar 5 miljoner sjukvård. De har funnits sedan 1978 och är en amerikansk organisation. Sedan starten har de utfört 84000 operationer. De utför allt från operationer av tumörer, gomspalt, starr och fistla. 2,5 miljoner människor har blivit hjälpa.

Hon visar före- och efter bilder av några som fått hjälp. En av en man med en jättestor tumör som växte ifrån hakan. Om han inte fått hjälp hade tumören tillslut kvävt honom.

Efter att människor blivit opererade finns chans till efterbehandling och rehabilitering på plats. Man lär upp den lokala befolkningen på plats, det byggs medicinska byggnader. De lär dem även om hälsa och att sköta sitt jordbruk.

Kvinnofrukost 11 nov 2017Att arbeta inom Mercy Ships gör man som volontär, så det utgår inga löner eller arvode. Det är 1000 volontärer ombord på skeppet och de kommer från ett 40 tal länder runtom i världen. Nya volontärer är alltid välkomna. Vill du hjälpa till på annat sätt kan man bli månadsgivare. Det finns secondhandaffärer som skänker till organisationen också bland annat.

Jag känner mig så berörd när jag lämnar kyrkan och tacksam över alla de som lägger ner själ och hjärta i sitt arbete inom Mercy Ships.

Marie Andersson

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...

Söndagsskolans sommaravslutning

Söndag 5 maj var det söndagsskolfest! Vi åkte på utflykt till familjen Dalemos trädgård i Lovene....

Vårregn

En morgon, några dagar in i maj, vaknade jag tidigare än vanlig. Det hade precis ljusnat och jag...