Konsert med Loney Dear – Alla helgonsdag kl 20:00

av | 2015-10-28 | Nyheter

På lördagen den 31 oktober kommer Loney Dear till Missionskyrkan i Lidköping, för en Alla helgonskonsert. En musikalisk händelse ur den högsta skolan. Frivillig entré!

Emil Svanängen, som han egentligen heter, är en ytterst musikalisk begåvning som turnérar världen över. Han har givit ut sex album och när han gästar Lidköping har han nyss kommit hem från en spelning på Grönland. Emil är kritikerrosad och älskad av sina åhörare.

Loney Dear spelar mestadels egenkomponerad musik, men har även framfört andras musik och text. Vid Polarprisets konsert i Konserthuset i Stockholm tolkade Emil årets vinnare Emmylou Harris så att denna blev rörd till tårar.

Emil skrev musik till en av Tomas Tranströmers mest kända dikter C-dur. Han skickade därefter ett brev med musiken till diktaren och frågade om han fick använda sig av Tomas text. Tranströmer nickade jakande och bad sin fru skriva ett svar till Emil.

Vidare har Emil medverkat som musikgäst i tv-programmet På Spåret där han framförde Dan Anderssons välkända dikt ”Jag väntar vid min mila” Han har även vid flera tillfällen tolkat några av våra allra finaste psalmer ur den Svenska Psalmboken.

På konserten i Missionskyrkan kommer Loney Dear uppträda solo, men i vissa av sina låtar med teknisk hjälp bygga upp musiken steg för steg genom att lägga på gitarr, bas, slagverk och sång. Ett konstverk som målas upp musikaliskt framför åhöraren, en teknik som bara de skickligaste klarar av.

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Tina ordinerad till pastor

I söndags ordinerades vår Tina Hjortlinger till pastor vid Equmeniakyrkans kyrkokonferens i...

Scoutstart i Hasslösa

Tisdag den 29 september startade Hasslösascouterna sin termin. Som ni ser var det bara glada...

En tusenårig skatt

Emaljen i dräktspännet glimmade i solen för första gången på tusen år där det låg i handen på...