Fridfullt letande

av | 2022-08-12 | Andakter och undervisning

Hemma hos oss letar vi då och då efter saker och ting. Det kan vara en bilnyckel som är på vift eller ett mobilfodral innehållande körkort och kontokort som har “fått fötter”. Kanske känner du igen dig? Att behöva leta efter det där viktiga kan skapa en oro och en gnagande känsla som inte lämnar förrän det borttappade är återfunnet. 

Idag är det många människor som söker efter frid, lycka och harmoni i livet. Ett sökande som jag tror kan skapa en liknande känsla av oro och av att det skaver. Problemet är bara det att det inte går att hitta lyckan som man hittar en bilnyckel eller frid som man hittar en borttappad plånbok. Jag tror snarare att letandet kan binda oss hårdare och hårdare och sätta oss i ett ganska svårupplåst fängelse där vi kommer längre och längre från det vi söker. 

I 2 Kor 3:17 kan vi läsa att “där Herrens ande är, där är frihet”. Vi människor är skapade till gemenskap med Gud och med varandra. Att söka Gud, ta emot Jesus i vårt hjärta och säga ja till den helige Ande kan ge en frid som vi inte kan föreställa oss. Med den friden följer lyckan och harmonin som två trogna följeslagare. Därmed sagt kommer vi inte alltid att känna oss fridfulla och glada. Den frid Herren ger kommer inifrån och finns där som en grund i våra liv som vi kan hålla fast vid när det stormar och veta att Gud är nära i allt. 

Inför hösten vill jag bara uppmuntra dig att prata lite extra med Gud och be om ett möte med den heliga Anden. Ett sådant möte är gott för dig personligen och för församlingen. Att ha rätt fokus innebär att vi tillsammans kan se och uppmuntra varandra, ge varandra den frihet vi behöver för att växa som Guds barn och använda våra gåvor för utbredning av Gud rike.

Med önskan om en fin höst, många fina Gudsmöten och inte så mycket letande efter vare sig det ena eller andra.

/Tina Hjortlinger

Citat Bibel 2000

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Det saliga bytet

När var du senast på Kartåsen eller någon annan återvinningscentral och dumpade skräp och avfall? ...

Guds frid i olikheter

Tänk att nu är sommaren här. Vi får njuta av ljusa kvällar, varmare luft, blommor, gröna träd  och...

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...