I strålande sommarväder samlades många människor till olika gudstjänster denna påsk. Det är en stor möjlighet att få följa påskens rytm i berättelsen om Jesus. Han lär oss kärlekens sanna natur.
Skärtorsdagens stilla samling, långfredagens dramatik och påskdagens uppståndelsefest hjälpte oss att lite grand förstå påsken verkliga budskap. Särskilt blev påskdagen en riktig folkfest med olika körer, barnvälsignelse, predikan och självklart kyrkkaffe i en mycket välfylld kyrka.

Krister Liljegren

Altaret uppdukat för Getsemanestund på skärtorsdagen.

På långfredagen fanns möjlighet att lägga en blomma vid korset.

Barnkören spred glädje i påskdagens festgudstjänst.

Påskfest med YOUTH

På påskaftonskvällen samlades Missionskyrkans tonåringar till påskfest. Stämningen var på topp redan från början när vi lekte ”fyra man i soffan”. Eftersom det var knytis bidrog alla med olika godsaker till festmåltiden. Vi åt goda pajer och sallader. Några målade ägg som förvandlades till riktiga konstverk. Det blev sedan utrymme för fler lekar innan det var dags för den helt otroliga efterrättsbuffén. Vid kvällens andakt undervisade jag, Samuel Östersjö, om gammaltestamentliga profetior som uppfylls av Jesus under påsken. Det blev också tillfälle till att tända ljus och att lägga blommor vid korset medan vi sjöng lovsång tillsammans. Kvällen avslutades med att vaka in påskdagen i ungdomsrummets soffor där bordet fyllts med massor av snacks och godis.

Samuel Östersjö

Ungdomarnas påskfest.