Mopsarna räddar varandra

Att bära en skadad på bår över ett hinder är inte det lättaste. Ester Andin håller god min. Att stoppa en blödning med hjälp av högläge och tryckförband var andra saker som en scout måste kunna.
/Leif Granevik

Falkarna bygger torn

I tisdags fick scouterna i patrullen Falkarna i uppdrag att surra ihop ett utsiktstorn. De fick gräva fram sina kunskaper om knopar och lära de nya scouterna hur man gör. Uppdraget var även utmanande eftersom de tillsammans skulle komma överens om hur de skulle gå till väga med bygget. Resultatet blev som ni kan se på bilden ett stabilt torn.
/Judit Dalemo

Knivar och barkbåtar i Hasslösa

Att tälja barkbåtar är alltid lika kul. För många av scouterna var det dessutom första gången. Visst är det en speciell känsla att sitta ute i skogen och få tälja så mycket man vill. Visst gick det åt lite plåster och bandage, men det är så man lär sig att hantera sin kniv. I skogen är det oftast lä så ingen frös och solen värmde faktiskt en del. På bilderna ser vi vad som snart är en båt med mast och segel. Som ni också kan se så är Åke på hugget och ska snart börja.
/Magnus Hermansson