Soheila Fors till vårens kvinnofrukost

av | 2019-02-25 | Kvinnofrukost

Lördagen den 6 april kommer Soheila Fors till kvinnofrukosten i Missionskyrkan. Soheila kom från Iran till Sverige 1994. Hon är författare och föreläsare med inriktning på hedersvåld och gruppkultur. Hon har blivit känd för fem samlingsplatser för kvinnor i Sverige som hon startat under 2010-talet. De kallas tehus och är en oas för hotade kvinnor. Tehusen finns i nuläget i Karlskoga, Jönköping, Sala, Uddevalla och Lidköping.

2012 blev Soheila framröstad som ”Årets bry-sig-om-are” i Karlstad stift. Samma år valdes hon till ”Årets förebild” av dagstidningen Dagen. I februari 2013 blev hon en av flera som uppmärksammades av kungahuset för ”betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt”.

Soheila Fors har skrivit tre böcker. En biografi, Kärleken blev mitt vapen och Bakom varje fönster bor ett hjärta, som handlar om kvinnor och barn som flyr till Sverige, men som inte får samma demokratiska och mänskliga rättigheter som oss andra. I mitten på februari nu i år släppte Soheila sin tredje bok, Såld för förtryck till frihet. ”Resan till Väst är många re-sor” blir temat för vårens kvinnofrukost.

Yvonne Jureheim,
Diakon

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Guds kärleksblick

Under min uppväxt och upp i vuxen ålder så har tron på Gud alltid funnits med som en självklar del...

Det spirar under snön

I måndags var jag ute i trädgården och rensade i mina rabatter. Gamla torkade löv, ogräs och döda...

Miljösamtal på kvinnofrukost

Bättre tillsammans Föreläsare: Annelie Anderberg  Det är en tidig vårmorgon som jag beger mig till...