Soheila Fors till vårens kvinnofrukost

av | 2019-02-25 | Kvinnofrukost

Lördagen den 6 april kommer Soheila Fors till kvinnofrukosten i Missionskyrkan. Soheila kom från Iran till Sverige 1994. Hon är författare och föreläsare med inriktning på hedersvåld och gruppkultur. Hon har blivit känd för fem samlingsplatser för kvinnor i Sverige som hon startat under 2010-talet. De kallas tehus och är en oas för hotade kvinnor. Tehusen finns i nuläget i Karlskoga, Jönköping, Sala, Uddevalla och Lidköping.

2012 blev Soheila framröstad som ”Årets bry-sig-om-are” i Karlstad stift. Samma år valdes hon till ”Årets förebild” av dagstidningen Dagen. I februari 2013 blev hon en av flera som uppmärksammades av kungahuset för ”betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt”.

Soheila Fors har skrivit tre böcker. En biografi, Kärleken blev mitt vapen och Bakom varje fönster bor ett hjärta, som handlar om kvinnor och barn som flyr till Sverige, men som inte får samma demokratiska och mänskliga rättigheter som oss andra. I mitten på februari nu i år släppte Soheila sin tredje bok, Såld för förtryck till frihet. ”Resan till Väst är många re-sor” blir temat för vårens kvinnofrukost.

Yvonne Jureheim,
Diakon

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Det saliga bytet

När var du senast på Kartåsen eller någon annan återvinningscentral och dumpade skräp och avfall? ...

Guds frid i olikheter

Tänk att nu är sommaren här. Vi får njuta av ljusa kvällar, varmare luft, blommor, gröna träd  och...

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...