Stickgruppen är igång under alla årstider

av | 2019-06-25 | Aktiviteter, Skogshyddan

Stickgruppen är en ny aktivitet som nu har funnits i ett år. Där samlas man för skratt, allvar och stickning. Gruppen samlas på tisdagar i Skogshyddan nu på sommaren. Alla som kan sticka, virka eller håller på med annat handarbete är välkomna

Snart har Stickgruppen varit igång i ett år. Inger Backman berättar om hur gruppen startade.

Det var några kvinnor som började samlas på Skogshyddan förra sommaren en gång i veckan för att sticka och ha trevligt. De hade inte någon direkt anknytning till kyrkan berättar Inger men när hon kom dit hittade hon där några grannar och vänner så hon anslöt sig till gruppen och trivdes bra i gemenskapen.

När det började bli dags att stänga Skogshyddan för säsongen frågade gruppen om inte Inger kunde ordna så att de fick fortsätta att träffas i kyrkan. I höstas var ju Café Kontakt igång och stickgruppen fick ansluta till den verksamheten. Gruppen trivdes med att prata med caféets gäster och t.o.m. lära dem att sticka!

När Café Kontakt stängde i vintras flyttade stickgruppen in i hörnrummet i kyrkan där man fortsatte att träffas varje tisdag kl 18 till 21.

Nu när säsongen är igång igen på Skogshyddan träffas stickgruppen åter igen där och den fortsätter att växa så att man nu behöver flera bord att samlas runt för att alla skall få plats.

Gruppens träffar innehåller stickning, samtal och fika. Det skrattas mycket men också allvarligare och andliga ämnen behandlas. Alla som kan sticka, virka eller håller på med annat handarbete är välkomna. Kontakta expeditionen eller Inger Backman för mer information.

-Håkan Hellbergh

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Spirande liv om våren

Över brun jord dig ströför att sen sakta växa till dig du lilla fröSnart du tränger dig upp så...

Må tusen, åter tusen blommor blomma här i all sin prakt!

Att växa i tro – i fem delar Predikan av Matilda Andin i Missionskyrkan Lidköping...

Att växa i tro

Varför ska man vara med i en församling? Det finns flera svar på den frågan. Jag vill med några...