UNGDOMSLEDARE SÖKES

Vill du gå med oss och hjälpa oss växa? Vi söker dig som brinner för att människor ska få lära känna Jesus och verkligen få hitta hem i en varm gemenskap där de kan utvecklas och växa. Vi är mitt i en process där vi omformar vårt team till följd av att flera medarbetare gått i pension eller vidare till andra tjänster. Nu söker vi en ungdomsledare med inrikting mot barn och unga.

Du som söker tjänsten

Vi söker dig som brinner för att barn och ungdomar ska få lära känna Jesus och verkligen få hitta hem i en varm gemenskap där de kan utvecklas och växa. Vi tror att du som passar hos oss är en person som är initiativtagande och tycker om att inspirera och engagera andra. Något som inte är ett krav men en bonus är om du är intresserad av kommunikation och kan tänka dig att lägga några procent av din tjänst på det.

 

Ansökan

Vill du veta mer, hör av dig till:
Rune Hellberg: 070-826 1720

Carolin Leckström: 070-673 7042

Ansökan med CV, personligt brev och referenser skickas med mejl till spikenrune@gmail.com eller med post till Esplanaden 3, 531 51 Lidköping. Märk mejl eller kuvert med “Jobbansökan ungdomsledare 2024”.

Om oss

Missionskyrkan ligger centralt i Lidköping. Vår församling har ungefär 350 medlemmar och är ansluten till Equmeniakyrkan. Vi hälsar alla, oavsett livsåskådning, tro, etnicitet eller samhällsställning, välkomna till våra samlingar, där vi vill förmedla Jesu kärleksbudskap och vägen till kristen tro. Vår vision är att presentera Jesus i en varm gemenskap där vi växer! Vi vill föra samtal om livets viktigaste frågor och önskar också erbjuda en plats där man kan finna ro och stillhet och få tid till eftertanke. Samtidigt önskar vi vara en livlig och glädjefylld samlingspunkt i vardagen. Vi har ett rikt musikliv och uppskattar olika uttryck och stilar samtidigt som vi ser att vi har plats för utveckling.

Under veckorna pågår ett blandat utbud av aktiviteter för olika åldrar och intressen. Vi har också diakonal verksamhet riktad både till utsatta grupper i samhället och till församlingens egna medlemmar som behöver omsorg. För barn och familjer finns söndagsskola varannan vecka, scouter på två platser, periodvis barnkör och en gemenskapsträff som kallas Vardagsrummet. Vi har också regelbundet tillsammansgudstjänster för alla åldrar. Tonåringarna har innebandy varje vecka och aktiviteter i kyrkan varannan. Det finns många regelbundna samlingar eller grupper där man exempelvis får uttrycka sin kreativitet, lyssna på intressanta föredrag, be och läsa Bibeln tillsammans eller bara umgås i all enkelhet. Veckans höjdpunkt och viktigaste samling är förstås söndagens gudstjänst.

Församlingens café och naturnära andra hem, Skogshyddan, ligger vid Vänerstranden i utkanten av stan. Det drivs professionellt med frivilligt stöd från församlingsmedlemmar. Under somrarna har församlingen sina gudstjänster i caféområdet, församlingen håller också musikarrangemang, inspirations- och aktivitetsdagar samt andra evenemang året runt.

I Lidköpings kommun bor drygt 40 000 invånare. Lidköping finns på vackra västgötaslätten och har en 22 mil lång kust med magiska badplatser och hundratals öar. Läs mer om Lidköping på Läckö-Kinnekulles hemsida.

Vår nuvarande verksamhet i Missionskyrkan får du en bild av genom att klicka runt här på vår hemsida.