Bubblor, brandbilar och kyrkan mitt i allt

av | 2023-08-25 | Aktiviteter, Equmenia, Skogshyddan

Flygande bollar och godis, svävande enorma såpbubblor och virvlande färgglada band. Skogshyddans dag bjöd på roliga aktiviteter och festlig stämning och till och med en del solsken. Och mitt i allt stod Missionskyrkans tält där diakon Yvonne Jureheim och pastor Krister Liljegren lät godiskatapulten gå varm och samtalade med besökare.

Skogshyddans dag innebar ett delvis nytt koncept för Skogshyddan där företag, föreningar och aktörer av olika slag bjudits in för att finnas på plats och medverka på olika sätt till en gemenskapsdag. På scenen började programmet med Hela människans kör, som sjöng och spelade medryckande och härligt medan besökare började droppa in. De hade sedan representater på plats i sitt tält bredvid kyrkans under dagen.

Dans bjöds det därefter framför scenen när en grupp barn från IndepenDance Academy dansskola uppträdde i glada färger och med glittrande pompoms. Dansskolan hade sedan ett tält i parken där de fick med besökare på dance-along och skapade en glad och härlig kalasstämning.

Den fantastiska Sagobussen med Helena Ånestrand fångade därefter barn och vuxnas uppmärksamhet på scenen med färgsprakande trollerishow med isglass och stora såpbubblor. Runt bussen, som parkerats vid lekplatsen, hade en hel värld av lek och färg spridits ut och inne i den ombyggda husbilen fanns mysiga kryp-in, leksaker och böcker. Det var Equmenia som ordnat dit sagobussen och Equmenia fanns också på plats med kanoter och SUP-brädor att prova vid stranden. Stora banderoller markerade att där fanns scouter och trots vind och vågor paddlades det många turer under dagen.

Succé, men först kanske lite oro för en del, blev det när plötsligt räddningstjänsten med två stora brandbilar, två ambulanser och lite senare en polisbil dök up och körde upp på gården. De öppnade sina fordon och bjöd in besökare, samtalade och visade.

På eftermiddagen kom det som flera av besökarna längtat efter hela veckan, nämligen Ericas Ponnyridskola med två fina ponnys. Kön till att få rida ville aldrig ta slut och många barnögon lyste när de skumpade iväg på sin runda.

Cafépersonalen hade fullt upp och det fikades och åts runtom i parken och inomhus. På scenen höll dagens konferencier Matilda Andin ihop programmet och intervjuade flera av de medverkande. Minigolfturnering pågick hela dagen och i Lilla Boden såldes många lotter och delades ut vinster. Dagen avslutades med ett par vackra och stämningsfulla musikframträdanden från scenen av Kristina Zettervall, Ida Quarfordt och Susanna Malm. En riktigt lyckad dag som kanske kan få bli en tradition!

/Rebecka Appelfeldt

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Det saliga bytet

När var du senast på Kartåsen eller någon annan återvinningscentral och dumpade skräp och avfall? ...

Guds frid i olikheter

Tänk att nu är sommaren här. Vi får njuta av ljusa kvällar, varmare luft, blommor, gröna träd  och...

Gökotta på Spårön

80 personer hade samlats på Mjölkebacken på Spårön för årets Gökotta. Familjerna Johansson,...