Att växa i tro

av | 2023-05-02 | Andakter och undervisning

Varför ska man vara med i en församling? Det finns flera svar på den frågan. Jag vill med några enkla rader dela varför jag är med i Missionskyrkan i Lidköping. 

I psaltaren 122:1 står det ”Jag gladdes när man sade till mig; låt oss gå upp till Herrens hus”Den versen handlar om när pilgrimen fick höra att det var dags att gå upp till en av de tre årliga högtiderna i Jerusalem. 

Det är så jag känner. Jag blir glad när jag får möjlighet att komma och vara i Guds hus. I mitt andliga hem  med min andliga familj. Att få känna tillhörighet med Gud och varandra och fira gudstjänst!

Att försöka vara kristen på egen hand är inte enkelt. Det är lätt att det andliga livet sakta ebbas ut när det levs på egen hand. Till slut kan längtan mattas efter mötet med Gud och att lyssna till hans ord. Man kan bli blasé på det mesta. Livet kan fyllas med så mycket annat. Gud finns där nånstans i periferin. Men tron har ingen stor prio i ens liv längre. 

Din och min tro behöver näring för att växa. Det får vi när vi samlas i Guds hus, får lyssna till predikan, vara med i sångerna och bönerna och dela gemenskapen med varandra. Det är en god mylla där vår tro kan växa. Såsom Guds folk har gjort i alla tider. 

Under en period har jag inte kunnat vara med i kyrkan pga att min rygg inte klarar av längre sittningar i min el-rullstol.Men åh vad jag längtar dit och att få möta familjen. 

Någon kanske säger att längtan inte finns längre, att kyrkan tar mer än den ger. Jag tror att ju längre man håller sig borta från församlingens liv så finns det risk att längtan mattas och högre blir tröskeln att ta sig över för att komma till Guds hus. Men ta steget, igen. 

Våga be en enkel bön om din längtan har mattats. Våga be om att bli drabbad på nytt. Efter kärleken, glädjen och livet med Gud och varandra. Det är mer än en gudstjänst på söndag. Livet med Gud påverkar varje dag, hela livet. 

Det finns så mycket gott att få ta del utav i församlingens liv. Även förmånen att dela med oss utav det du och jag har fått ta emot. Och för att ha något att ge får du och jag först möjligheten att ta emot så tron kan växa vidare i och genom våra liv. 

Kärlek, glädje och frid önskar jag dig!
/Camilla Bergius 

Prenumerera!

Vill du få ett meddelande via epost när det dyker upp något nytt?
Du kan när som helst ta bort dig från utskickslistan.

Tidigare

Guds kärleksblick

Under min uppväxt och upp i vuxen ålder så har tron på Gud alltid funnits med som en självklar del...

Det spirar under snön

I måndags var jag ute i trädgården och rensade i mina rabatter. Gamla torkade löv, ogräs och döda...

Miljösamtal på kvinnofrukost

Bättre tillsammans Föreläsare: Annelie Anderberg  Det är en tidig vårmorgon som jag beger mig till...