Folkfest – Loppis – Återbruk – Fika – Musik – Välgörenhet

Välkomna till vårmarknad fylld med glädje och med hänsyn till vår planet. Det blir en dag fylld med underhållning för hela familjen!

Plats: I och utanför Lidköpings Missionskyrka

Syfte: Vi längtar efter att få samlas, göra nytta och ha roligt tillsammans och vi besitter alla tillsammans stora resurser. Samtidigt lever vi i en värld där det blir alltmer tydligt att vi måste ta vara på vår planet, hushålla med det vi har och förena oss mot gemensamma mål.

Nu planerar vi för en dag där vi fyller kyrkan med liv och rörelse. Syftet är tredelat: återbruk, insamling och glädje. Pengarna vi samlar in tänker vi ska gå till kyrkans arbete och välgörenhet och samtidigt vill vi glädjas åt en riktigt härlig dag i gemenskap!

Aktuellt

Inlämningen öppen
Från och med fredag 18 mars kan man lämna saker till försäljning i kyrkan. Läs mer om vad du kan lämna, när och var.

Var med!
Vi gör detta tillsammans och hjälp behövs med allt möjligt. Läs mer om vad du kan göra och anmäl dig.

Vart går pengarna?

Av pengarna som samlas in kommer hälften att skänkas till stöd till Ukraina och hälften att gå till kyrkans verksamhet.

Frågor

Har du frågor kontakta Johanna Amnerud på johanna.amnerud@gmail.com 0762782276 eller Rebecka Appelfeldt på expeditionen på 0510-301280 eller info@mklidkoping.se

Medarrangör

Vårmarknaden arrangeras i samarbete med:

Inlämning

Vi tar nu emot saker till försäljning på loppisen! Inlämning sker främst till kyrkan under expeditionstid (tis 10-16, ons 8-16, tors 8-15, fre variernade men oftast 8-16) men man kan också lämna på söndag förmiddag. Då ställer man sina saker utanför scoutlyorna på andra våningen vid soffan.

Vi tar emot hela och rena saker (de ska ha ett rimligt andrahandsvärde!). Vänligen se till att sakerna är sorterade i följande kategorier:

 • Skor & kläder till barn & baby
 • Leksaker
 • Skor & kläder
 • Övriga textilier
 • Kök
 • Mindre möbler (ej stoppade)
 • Sport & fritid
 • Dekoration
 • Övrigt

Obs! Vi tar inte emot stoppade möbler, VHS, DVD, CD eller böcker (dock tar vi emot barnböcker).

Vissa saker till försäljning som kräver underhåll eller särskild förvaring  lämnas inte förrän fredagen 20 maj. Exempel på sådana kan vara:

 • Växter
 • Bakverk

Vill du hjälpa till?

På vilket sätt kan dina resurser komma till nytta för andra, kyrkan, staden och världen? Rensa ur förråden, tillverka något till försäljning, uppträda eller något helt annat. Vi vill gärna veta så snart som möjligt hur många som är sugna på att vara med och vad du är intresserad av att göra. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Musik & underhållning

Om du vill sjunga, spela eller framföra något annat så hör av dig! Scenen är öppen! Musikgruppen kommer att göra ett schema för olika framträdanden så boka in dig asap (via formuläret ovan)!

Fika & bakat

Vi kommer att ha café under dagen och sälja och lotta ut hembakat. Det är ganska många redan som vill baka eller servera men fyll i formuläret ovan om du vill bidra!

Aktiviteter & lotterier

Nu har vi tagit fram en lista med förslag till aktiviteter. Fyll i om du vill vara med och hjälpa till med någon aktivitet här >>

Lotterier kommer vi att ha två olika typer av. Dels kommer vi att ha lågprislotterier såsom ringar och snurrhjul. Dessutom kommer vi att ha auktionslotteri för de större och dyrare saker som vi fått in. Vi har fått in flera vinstföremål till båda dessa typer av lotterier men fler önskas! Hör av dig om du har något! Fyll i formuläret ovan!